Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεχείλισε η υποκρισία στην ΜΚΟ Αλιβιζάτου: Η Σώτη Τριανταφύλλου μπορεί να κάνει «ρατσιστικά» σχόλια, οι Χρυσαυγίτες δεν μπορούν!

Ξεχείλισε η υποκρισία στην ΜΚΟ Αλιβιζάτου: Η Σώτη Τριανταφύλλου μπορεί να κάνει «ρατσιστικά» σχόλια, οι Χρυσαυγίτες δεν μπορούν!

Έχουμε παρακολουθήσει την υπόθεση με την μήνυση του Δημητρά κατά της Τριανταφύλλου και τις σχετικές αναταράξεις που έχουν προκληθεί στον ευρύτερο «προοδευτικό χώρο», από αυτή την προφανή απόπειρα λογοκρισίας.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μία ΜΚΟ της οποίας πρόεδρος έχει διατελέσει ο Αλιβιζάτος, ενώ σε διάφορα… προγράμματά της υπάρχει και χρηματοδότηση του Soros. Ένα από τα χρηματοδοτούμενα, από τον Soros, προγράμματα είναι και το «Παρατηρητήριο» στην δίκη της Χρυσής Αυγής, που χαράσσει την καθεστωτική γραμμή στα ΜΜΕ.

Μετά από αυτή την σύντομη εισαγωγική παρένθεση, ας δούμε κάποια αποσπάσματα από την παρέμβαση της ΕΕΔΑ:

«Χωρίς αμφιβολία, το επίδικο κείμενο είναι ρατσιστικό και μισαλλόδοξο. Περιλαμβάνει σοβαρές ανακρίβειες, παραποιεί την αλήθεια και προσβάλλει βάναυσα τη λογική»

«θα πρέπει κάθε φορά να σταθμίζουμε με προσοχή και να ερμηνεύουμε τον ποινικό νόμο συσταλτικά. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες και όχι πράξεις. Η ελληνική Πολιτεία δεν απαγορεύει σε κάποιον να είναι ρατσιστής, ανιστόρητος ή ισλαμοφοβικός και να το εκφράζει. Δεν του επιτρέπει όμως να το κάνει με τρόπο που θέτει (και ενδεχομένως αποβλέπει) στη διακινδύνευση ζωτικών αγαθών προσώπων».

«Η χρήση του αντιρατσιστικού νόμου θα πρέπει να γίνεται με αυτοσυγκράτηση. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα στην ελευθερία του λόγου και να αποδυναμωθεί η προστασία που (πρέπει) να παρέχει ο αντιρατσιστικός νόμος όταν πραγματικά τίθεται σε κίνδυνο από ρητορική του μίσους η δημοκρατική μας συμβίωση ή θεμελιώδη δικαιώματα επιμέρους προσώπων».

Η ΕΕΔΑ, λοιπόν, λέει ότι όντως η Τριανταφύλλου έχει παραβεί τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά προτείνει να μην υπάρξει δίωξή της, επειδή κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στην ελευθεροτυπία. Που ήταν όλοι αυτοί οι «δημοκράτες» και οι «ανεκτικοί» όταν διώκονταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και στελέχη της εφημερίδος «Χρυσή Αυγή», διώκονταν για ομιλίες σε μία εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, όπου γινόταν έκκληση για νομιμότητα στο θέμα των λαθρομεταναστών; Γιατί δεν βγήκαν τότε να υπερασπιστούν το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση; Δεν τους χρειαζόμαστε βέβαια και απλώς τους επιδεικνύουμε την αθωωτική απόφαση και τους αφήνουμε στην υποκρισία τους.

Προφανώς, σύμφωνα με τον τ. Πρόεδρο της ΕΕΔΑ, Νίκο Αλιβιζάτο, η Τριανταφύλλου δεν διαθέτει το… βλέμμα για να διωχθεί.

Κάτι σαν το “eye of the tiger” που θα λέγαν και τα αμερικανάκια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eeda-triantafullou#ixzz4gg2dJ450

Exit mobile version