Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρεσιτάλ «πολιτικής ορθότητας» από το MTV: Έδωσε βραβεία σε… άφυλα (!) άτομα

Ρεσιτάλ «πολιτικής ορθότητας» από το MTV: Έδωσε βραβεία σε... άφυλα (!) άτομα

Δεν υπάρχει φραγμός στην ασυδοσία παραβίασης της Φύσης από τους κήρυκες της επιβληθείσας «πολιτικής ορθότητας». Η προελαύνουσα αυτή μάστιγα αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο ως προς την επίτευξη των αντιφυσικών σκοπών της. Χρησιμοποιούν ακόμη και τις πλέον «γκλάμουρ» εκδηλώσεις για να προωθήσουν την ατζέντα τους, όπως έκαναν πρόσφατα και στα βραβεία MTV, τα οποία «χρωματίστηκαν» από την κατάργηση της έννοιας του φύλου (!).

Η ηθοποιός, Έμα Γουάτσον, παραλαμβάνοντας το βραβείο «καλύτερου-ης ηθοποιού» δήλωσε: «Το πρώτο βραβείο ερμηνείας στην ιστορία που δεν διαχωρίζει τους υποψηφίους βάσει του φύλου τους λέει κάτι για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εμπειρία. Η υποκριτική αφορά την ικανότητα που διαθέτεις να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση κάποιου άλλου – και αυτό δεν χρειάζεται να διαχωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες».

«Φανταχτερά» λόγια, δίχως όμως το παραμικρό νοητικό περιεχόμενο, καθώς δεν λένε τίποτα απολύτως. Η απάλειψη των φύλων στις κατηγορίες εφαρμόστηκαν από το MTV με αφορμή την περίπτωση του (ή της) ηθοποιού Έζια Κέιτ Ντίλον, που δεν ήθελε να καταταχθεί ούτε στους άντρες αλλά ούτε και στις γυναίκες ηθοποιούς, στην απονομή των βραβείων “Έμμυ”, καθώς έχει δηλώσει πως νιώθει «εκτός διπόλου», δηλαδή πως δεν νιώθει ούτε άντρας ούτε γυναίκα.

Στην ερώτηση των διοργανωτών πού θα ήθελε να καταταχθεί ως καλλιτέχνης απάντησε: “Θα ήθελα να ξέρω αν για εσάς το να είσαι άντρας ή γυναίκα ηθοποιός είναι θέμα ταυτότητας ή ανατομίας και γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός εξ αρχής”. Οι διοργανωτές των βραβείων απάντησαν: “Όλοι έχουν το δικαίωμα να δηλωθούν σε όποια κατηγορία θέλουν. Η ακαδημία στηρίζει την επιλογή αυτή”!

Ποιο είναι το (βαθύ) νόημα όλων όσων προηγήθηκαν; Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε μέχρι τώρα. Ξεχάστε την φυσική επιλογή και τον διαχωρισμό Άνδρα-Γυναίκας. Πλέον ισχύει το «είμαι ό,τι γουστάρω και ό,τι δηλώνω». Αφού κάποιος λέει πως είναι «εκτός διπόλου», θα μπορούσε ενδεχομένως να απαρνηθεί και να αποποιηθεί στο μέλλον ακόμη και την ανθρώπινη ιδιότητα και να πει πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως… γάτα. Γελάτε; Το βρίσκετε ακραίο; Σας ακούγεται γελοίο; Κάπως έτσι ακούγονταν πριν από μερικές δεκαετίες και τα περί «άφυλων ατόμων» και σήμερα με μια απλή δήλωση μπορείς να περάσεις από την ανδρική στην γυναικεία ιδιότητα και το αντίστροφο.

Και αν το… μετανιώσεις επιστρέφεις ξανά. Και βεβαίως, για όσους τολμήσουν να διατυπώσουν διαφορετική άποψη, υπάρχουν έτοιμες οι απαντήσεις-χαρακτηρισμοί: «ρατσιστής» και «ομοφοβικός». Με την ολισθηρότητα του δρόμου να είναι διαρκής και τον κατήφορο να μην έχει τελειωμό, τα επεισόδια στο σήριαλ «επιβολή της πολιτικής ορθότητας» θα έχουν αρκετή προβολή ακόμη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-chwris-fulo-atoma-to-mtv-kai-h-politikh-orthothta#ixzz4glbCPhVE

Exit mobile version