Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαστρέβλωση της αλήθειας και λογοκρισία των μαρτύρων στην δίκη της Χρυσής Αυγής από τον καθεστωτικό κομμουνιστικό Τύπο

Διαστρέβλωση της αλήθειας και λογοκρισία των μαρτύρων στην δίκη της Χρυσής Αυγής από τον καθεστωτικό κομμουνιστικό Τύπο

Παράλληλα με την δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται και άλλη μία «δίκη» από τους πάσης φύσεως δημοσιογραφούντες, που δεν ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στη δικαστική αίθουσα, αλλά περιορίζονται στην δημιουργία εντυπώσεων με φανερό πολιτικό σκοπό και εμπάθεια.

Μένοντας μονάχα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και εστιάζοντας στον Τύπο που πρόσκειται στην αριστερά πλευρά των μνημονιακών δυνάμεων, δηλαδή την «Αυγή» και τον «Ριζοσπάστη», βλέπουμε την καταφανή λογοκρισία των μαρτύρων της δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την διαστρέβλωση των λεγομένων τους μέσω της «δημιουργικής κοπτοραπτικής» στην οποία έχουν παράδοση τα ορφανά του Στάλιν είτε κόκκινα είτε ροζ.

Η «Αυγή» του Σύριζα ασχολήθηκε με την κατάθεση του Συνταγματολόγου, Νίκου Αλιβιζάτου και θεώρησε στον τίτλο της ότι «η κατάθεση Αλιβιζάτου στρίμωξε τη χρυσαυγίτικη υπεράσπιση».

Διαβάζοντας το κείμενο της «Αυγής», βλέπουμε ότι αυτό «τεκμηριώνεται» βάσει… γεγονότων του μεσοπολέμου, την… δολοφονία Λαμπράκη και το κατά πόσον συμφωνεί κάποιος με τις διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Προφανώς ο «ρεπόρτερ» της «Αυγής» βγήκε από την αίθουσα πριν την «τεκμηρίωση» Αλιβιζάτου ότι θεωρεί ενόχους ανθρώπους, των οποίων τα ονόματα ανέφερε τυχαία με βάση το… βλέμμα τους και το πόσο συχνά βγαίνουν στα κανάλια.

Εκτός και αν θεωρεί πως «στριμώχτηκε» η υπεράσπιση από το «ακράδαντο» επιχείρημα για το… βλέμμα. Το… «βλέμμα που σκοτώνει», που λένε…

Ο «Ριζοσπάστης» από την δική του πλευρά ασχολήθηκε με την κατάθεση του μάρτυρα Φώτη Ανδρεόπουλου, εκπαιδευτικού, εθελοντή καθηγητή στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Έχει αξία να δούμε πώς παρουσιάζει η κομμουνιστική φυλλάδα την κατάθεση και πως είναι στην πραγματικότητα.

Παραθέτουμε απόσπασμα από «Ριζοσπάστη»… Όσοι υποφέρουν από το στομάχι τους να απομακρυνθούν από την οθόνη:

«Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης για επιθέσεις που γίνονταν στη Νίκαια σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής «στην Καισαρείας, νομίζω έτσι λέγεται η οδός, μάλιστα ήταν κοντά στην εφορία και μου έλεγαν ότι φοβούνται να πάνε εκεί…». Για την ομάδα περίπου 10 ατόμων που χτύπησαν μαθητή του το 2012 έξω από τα «Village» Ρέντη στη στάση του λεωφορείου είπε: «Ξέραμε ότι εκεί χτυπούσαν (…) Τον πήγα στο νοσοκομείο (…) είχε εξογκώματα στο κεφάλι»…»

Επιστρέφουμε τώρα στην πραγματικότητα για να δούμε αυτό έχει κοπεί από την κατάθεση και κρύβεται στις… τελείες του ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη»:

“Στη συνέχεια, αρχές Ιανουαρίου 2012, ενώ τελειώσαμε το μάθημα, γύρω στις 8 το απόγευμα, με πήρε τηλέφωνο ο μαθητής μου ο Νάσερ Μαχμούτ και μου είπε ότι τον χτυπήσανε έξω από τα Village στου Ρέντη. Ήδη όμως είχαμε ακούσει ότι στα Village κάποιοι χτυπάνε… Πήγα και τον βρήκα κρυμμένο πίσω από κάτι φυλλωσιές. Τον πήρα και τον πήγα στο νοσοκομείο. Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Τον ρώτησα «ποιος σε χτύπησε;». Μου είπε «είναι νεαρά παιδιά, από 14 έως 16 χρονών, εκεί στα Village καμιά δεκαριά άτομα και με χτύπησαν».

Π: Άλλο διακριτικό στοιχείο της ομάδας που τον χτύπησε;

Μ: Όχι.

Π: Του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή»;

Μ: όχι. Δεν μου είπε κάτι τέτοιο.”

Κοινώς, από την κατάθεση παρουσιάζονται τα περί του χτυπήματος που δέχτηκε κάποιος, κάπου, από κάποιους, αλλά το σημείο που ομολογεί ο μάρτυρας ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμμία σχέση απλώς αποσιωπάται με τελίτσες.

Ωραία δημοσιογραφία! Θα ήταν υπερήφανος ο Στάλιν που ο Ριζοσπάστης εξαφάνισε την αλήθεια με τελίτσες. Πάει καιρός από τότε που ο Στάλιν άρχισε να πειράζει φωτογραφίες για να σβήνει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Για ποια «τάγματα εφόδου» μας μιλάνε; Τίποτα δεν συνέβη στο «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά»!

Ακόμα και ο συνταγματολόγος Αλιβιζάτος άδειασε τους σκευωρούς: «Το να είσαι βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν σημαίνει ότι είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diastreblwsh-kai-logokrisia-twn-marturwn-sthn-dikh-ths-chrushs-aughs-apo-to#ixzz4gnVEAaDN

Exit mobile version