Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Αβάντα» στους ληστοτρομοκράτες του Σύριζα από την φυλλάδα των Συντακτών

«Αβάντα» στους ληστοτρομοκράτες του Σύριζα από την φυλλάδα των Συντακτών

Την πρακτική εφαρμογή του «πολλές φορές η δικαιολόγηση ενός λάθους καταντά χειρότερη από το ίδιο το λάθος» έκανε πραγματικότητα η φυλλάδα των Συντακτών με ένα φαιδρό κείμενο (Δικαιολόγησης ή υπεράσπισης; Θα σας γελάσουμε…) για τον συγγενή του συλληφθέντος ληστή της χρηματαποστολής στην Γεωπονική Σχολή στον Βοτανικό.

Υπό τον (προκλητικό και αποπροσανατολιστικό) τίτλο «Μια αμετάκλητη αθώωση» διαβάζουμε, συν τοις άλλοις, τα εξής, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα ήταν διασκεδαστικά:

«O ήδη κρατούμενος συγγενής του συλληφθέντος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, ωστόσο έχει αμετάκλητα αθωωθεί. Κρατείται διότι πρωτόδικα καταδικάστηκε για συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό σε 15 χρόνια κάθειρξη με βάση κάποιο στοιχείο DNA και χωρίς να έχει συλληφθεί μαζί με τους άλλους στο σημείο της ληστείας.

Τις ημέρες αυτές μάλιστα εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και ήδη ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχείων. Αναμένεται εντός των ημερών και η απόφαση του Εφετείου. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε επίσης σε τρία χρόνια φυλάκιση για απλή συνέργεια στον Φιλώτα Κοζάνης, όπου φέρεται να προσέφερε τον τρόπο διαφυγής με Ι.Χ. στους δράστες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο φέρει την υπογραφή Α(ντα) Ψ(αρρά), κάτι το οποίο επεξηγεί  και την όλη δημοσιογραφική …ευφυΐα που το διέπει. Οι εκφράσεις «με βάση κάποιο στοιχείο» και «φέρεται να προσέφερε τον τρόπο διαφυγής με Ι.Χ. στους δράστες», εκτός από την έκδηλη αγωνία της Ψαρρά να μας δείξει ότι μάλλον πρόκειται περί… παρεξήγησης δείχνουν και την αμηχανία της εν λόγω «μαντάμ».

Έχουμε έναν καταδικασμένο σε 15 χρόνια για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία και άλλα 3 χρόνια για συνέργεια και αυτό το οποίο κρίνει ως σκόπιμο και χρήσιμο να μας πει η σύζυγος του Δημήτρη Ψαρρά είναι ότι έχει «αμετάκλητα αθωωθεί» για την συμμετοχή στην γνωστή τρομοκρατική οργάνωση!

Είναι προφανές ότι η ίδια δεν ενδιαφέρεται για τον μέγιστο βαθμό γελοιοποίησής της με τέτοια «μπακαλίστικα» κείμενα. Και αφού δεν ενδιαφέρεται αυτή τι μας νοιάζει εμάς. Το θέμα, όμως, είναι ότι για πολλοστή φορά η εν λόγω φυλλάδα κρατά γραμμή (ουσιαστικής) υπεράσπισης ατόμου που (άμεσα ή έμμεσα) συνδέεται με αυτό που λέγεται τρομοκρατία.

Γι΄ αυτό και ο τίτλος «φυλλάδα των τρομοκρατών» της απονέμεται επάξια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-abanta-ths-fulladas-twn-suntaktwn-se-tromokrates#ixzz4gqrqGzFE

Exit mobile version