Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκλητική βεβήλωση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη από κομμουνιστές

Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο βρίσκεται κάτω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων και φυλάσσεται τιμητικά επί εικοσιτετραώρου βάσεως από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, είναι ένα ταφικό μνημείο για τους αφανείς πεσόντες των πολεμικών αγώνων του Έθνους.

Το Μνημείο αποτελείται από ένα γλυπτό που παριστάνει μια ξαπλωμένη γυμνή ανδρική μορφή ενός νεκρού πολεμιστή, ο οποίος στο αριστερό χέρι κρατάει μία κυκλική ασπίδα ενώ στο κεφάλι φοράει αρχαίο κράνος.

Στο κενοτάφιο είναι χαραγμένα, κατά ενότητες, τα ονόματα των τόπων όπου ο Ελληνικός στρατός έδωσε πολύνεκρες μάχες, όπως αυτές του Α’ & Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, της Μικρασιατικής Εκστρατείας, του Α΄& Β` Παγκοσμίου Πολέμου, των επιχειρήσεων στη Ρωσία και την Κορέα καθώς και της Κύπρου.

Προ ολίγων ημερών, το Μνημείο βεβηλώθηκε, αλλά αυτή τη φορά όχι μέσω κάποιας εμπρηστικής επίθεσης ανθελλήνων αναρχοκομμουνιστών.

Διαβάστε την συνέχεια στην Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtikh-bebhlwsh-tou-mnhmeiou-tou-agnwstou-stratiwth-apo-anarchokommouni#ixzz4gynESO7L

Exit mobile version