Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ερντογάν, η «πλήρης εφαρμογή» της Συνθήκης της Λωζάννης και οι ραγιάδες πολιτικάντηδες

Ο Ερντογάν, η «πλήρης εφαρμογή» της Συνθήκης της Λωζάννης και οι ραγιάδες πολιτικάντηδες

Μία αποστροφή του λόγου του Ερντογάν ενώπιον του Τσίπρα ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο το «δημοκρατικό τόξο», με σωρεία ανακοινώσεων και παραινέσεων από ολόκληρο το φάσμα των διάφορων κομμάτων των ραγιάδων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο Ερντογάν είπε ότι επιθυμεί την «πλήρη εφαρμογή» της Συνθήκης της Λωζάννης. Σωρεία ανακοινώσεων περί του ζητήματος υπήρξαν από αναρμόδιους και άεργους πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων για ένα ζήτημα που κανονικά θα έπρεπε (μαζί με το σύνολο των τουρκικών προκλήσεων) να απασχολεί τα Επιτελεία των Ένοπλων Δυνάμεων, χωρίς τον φαιδρό που νομίζει ότι προΐσταται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η αποστροφή του λόγου του Ερντογάν αφορά την επαναφορά του αιτήματος της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου στο υψηλότατο επίπεδο. Βεβαίως, αυτό είναι ένα ανύπαρκτο ζήτημα, το οποίο όμως δείχνει την στόχευση της τουρκικής προκλητικότητας, με φόντο την Ελληνική ΑΟΖ και γι’ αυτό, όπως είπαμε, όφειλε να απασχολεί τα Επιτελεία, χωρίς τον φαιδρό και επικίνδυνο «πολιτικό προϊστάμενο».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Τσίπρας θα μπορούσε να έχει απαντήσει δεόντως στον Ερντογάν και να του δείξει ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να ανεχτεί τις προκλήσεις. Θα μπορούσε να του ανταπαντήσει ότι κι αυτός προσδοκά την «πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης», που προστάζει ότι στην Θράκη δεν υπάρχουν τούρκοι, αλλά μουσουλμάνοι, συνεπώς να δώσει το μήνυμα ότι όποιος αισθάνεται τούρκος, να πάει στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-erntogan-h-plhrhs-efarmogh-ths-sunthhkhs-ths-lwzannhs-kai-oi-ragiades-pol#ixzz4h5lUIrUn

Exit mobile version