Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με ένα τηλεφώνημα έκανε το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού «ΝΑΙ» στους τοκογλύφους ο Τσίπρας

Με ένα τηλεφώνημα έκανε το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού «ΝΑΙ» στους τοκογλύφους ο Τσίπρας

Αυτές τις ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπληρώνει 40 χρόνια και θα κυκλοφορήσει ένα σχετικό λεύκωμα, εντός του οποίου ο επίτροπος με αρμοδιότητα την Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης περιγράφει τα όσα έζησε την περίοδο της κρίσεως.

Εξαιρετικής σημασίας είναι η αναφορά για τα γεγονότα που ακολούθησαν του δημοψηφίσματος, τα οποία παραθέτει στην εφημερίδα «Το Βήμα» και με τη σειρά μας τα μεταφέρουμε σε εσάς:

«Όταν έπεσε στ τραπέζι η λέξη δημοψήφισμα από τον Πρωθυπουργό και οδηγηθήκαμε στο γνωστό αποτέλεσμα με την υπερψήφιση του «ΟΧΙ», έζησα μια αλησμόνητη νύχτα…

Γύρω στις 10 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες και άναυδος κατάλαβα ότι διακυβευόταν η παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη, αλλά ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχίζω τα τηλέφωνα. Στο Μαξίμου κατ’ αρχάς, όπου, ενώ φυσικά επικρατεί ενθουσιασμός, καλούμαι να μεταφέρω τα δυσάρεστα.

Ερμηνεύοντας την παγωμάρα που ο Γιάννης Βαρουφάκης λίγο αργότερα διαπίστωσε εκεί, το μήνυμα είχε πράγματι διαβιβαστεί και το «διάβαζαν»»

Όπως μπορούμε όλοι να καταλάβουμε, εκείνο το βράδυ, οι συριζαίοι λάβαν κάποια τηλεφωνήματα. Ένα ήταν αυτό που αναφέραμε από τον επίτροπο. Αργότερα ακολούθησαν τα τηλέφωνα από τους αμερικάνους, όπως μαρτυρά η αλληλογραφία του Μπίλ Κλίντον.

Πώς, όμως, άλλαξε το κλίμα του ενθουσιασμού και μετετράπη σε «παγωμάρα»; Πολλοί αφελώς θα πιστέψουν ότι εκείνη ακριβώς την στιγμή του θριάμβου οι συριζαίοι αντιλήφθηκαν την πραγματικότητα. Ουδέν ψευδέστερο αυτού.

Απλώς, όπως τα μικρά παιδάκια, είχαν παγώσει όταν οι διεθνείς τοκογλύφοι τους υπενθύμισαν τις δεσμεύσεις τους και τα όσα είχαν για να τους κρατούν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-ena-thlefwnhma-ekane-to-ochi-tou-ellhnikou-laou-nai-stous-tokoglufous-o#ixzz4h5ntu9VS

Exit mobile version