Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε πανικό ο Ψαρράς: Εξαιρετικά ανεβασμένα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της “Εφημερίδας των Συντακτών” – Σίγουρα τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου

Σε πανικό ο Ψαρράς: Εξαιρετικά ανεβασμένα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της “Εφημερίδας των Συντακτών” - Σίγουρα τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου

Άλλη μια μαϊμού δημοσκόπηση της ProRata για την εφημερίδα των φωτομοντάζ είδε το φως της δημοσιότητας και προπαγανδίζεται από το σύνολο του καθεστωτικού τύπου σήμερα.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με μία δημοσκόπηση τόσο εμφανώς ψεύτικη ώστε το σύνολο της επιρροής των κομμάτων αθροίζει 116%! Όμως, επειδή σε αυτή την καταφανώς ψευδή δημοσκόπηση τα ΜΜΕ έχουν βρει κάτι να προπαγανδίσουν, καθήκον μας είναι να το αποδομήσουμε επιστημονικά.

Η κεντρική ιδέα της δημοσκοπήσεως είναι ότι «τρίτο κόμμα» είναι το ΠαΣοΚ. Προφανώς, αυτό το αποτέλεσμα το έβγαλαν για να γλιτώσουν τον Ψαρρά από την κατάθλιψη και τα λοιπά παρελκόμενα. Όμως, αξίζει τον κόπο να δούμε πως ακριβώς γίνεται αυτό το παράδοξο.

Η δημοσκόπηση δεν θέτει το ερώτημα «τι θα ψηφίσετε», αλλά «τι ποσοστό έχετε να ψηφίσετε ένα κόμμα». Το ερώτημα αυτό από την μία δίνει την δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων (εξού και το 116%) και από την άλλη λειτουργεί ευεργετικά για τα κόμματα που προπαγανδίζονται από το σύνολο του καθεστωτικού τύπου, έντυπου, ηλεκτρονικού ή τηλεοπτικού.

Στο κάθε κόμμα δίνονται δύο ποσοστά. Ένα για το ποιοι έχουν 80% πιθανότητα να το ψηφίσουν και ένα για το ποιοι έχουν 50% πιθανότητα να το ψηφίσουν. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή είναι Τρίτη πολιτική δύναμη, αφού συγκεντρώνει ένα σίγουρο ποσοστό που φτάνει το 6% χωρίς αναγωγή, ενώ έχει να λαμβάνει και άλλο ένα 8% από ανθρώπους που δηλώνουν ότι έχουν 50% να την ψηφίσουν.

Από την άλλη πλευρά το ΠαΣοΚ που προπαγανδίζεται ως «τρίτο κόμμα» έχει μόλις 3% σίγουρων ψήφων, πιο κάτω και από το ΚΚΕ. Απλώς, έχει προβάδισμα στην «ελαφριά ψήφο», γεγονός το οποίο είναι απότοκο της συνεχούς προπαγάνδας υπέρ του. Αυτό το προβάδισμα, όμως, εν τέλει δεν θα μετουσιωθεί σε ψήφο, αφού αυτοί οι άνθρωποι θα ψηφίσουν κάτι άλλο, κυρίως τα δύο πρώτα κόμματα, με την ελπίδα του διορισμού.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς το είδος της μεθόδευσης πίσω από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, αλλά και το ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία που αντιμετώπισαν οι δημοσκόποι. Η Χρυσή Αυγή είναι αδιαμφισβήτητα Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου με ανεβασμένα ποσοστά και περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης, ενώ αντιθέτως τα αποκόμματα του «δημοκρατικού τόξου» διαλύονται, έχοντας μονάχα πελάτες και όχι ανθρώπους που πιστεύουν τις «ιδέες» τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paniko-epathe-o-psarras-ejairetika-anebasmena-ta-pososta-ths-chrushs-aughs#ixzz4hAdZrua0

Exit mobile version