Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σταλινικός αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής

 

Την στιγμή κατά την οποία η Ελλάς, η Πατρίδα μας, ευρίσκεται σε δεινή θέση από εθνικής απόψεως, έχοντας τους Τούρκους να παραβιάζουν τα εθνικά μας χωρικά ύδατα στο Αγαθονήσι και όχι μόνον, αλλά και εκτός όλων των άλλων να εξοπλίζονται με υπερσύγχρονους πυραύλους ενώ εδώ ξεπουλούν την Αμυντική μας Βιομηχανία, η Βουλή περνάει εξοντωτικά μέτρα για τους Έλληνες φορολογούμενους και αποβάλει από την κρίσιμη συζήτηση των νέων αιματηρών μέτρων που θα πάρουν εντός των επόμενων ημερών, την μοναδική αντιμνημονιακή φωνή, το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας, τον Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με αφορμή ενός περιστατικού, το οποίο έστησαν όλα μαζί τα κόμματα του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου” για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Η δημοκρατία έχει καταλυθεί σε αυτή τη χώρα από την στιγμή που το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μπήκε στη Βουλή με την εμπιστοσύνη χιλιάδων Ελλήνων. Ο Αρχηγός μας κατάφερε να ρίξει τις μάσκες όλων των δήθεν κομμάτων που παριστάνουν τους προστάτες του πολιτεύματος και κραυγάζουν εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ότι εμείς είμαστε οι φασίστες… και αυτοί οι… θεματοφύλακες της δημοκρατίας! Εδώ γελάει ο κάθε πικραμένος!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με υπευθυνότητα, σταθερή στις θέσεις της για τα μνημόνια, τα εθνικά θέματα και τα κοινωνικά  προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο κοινοβούλιο παλεύει για το δίκαιο των Ελλήνων. Μας έχουν συκοφαντήσει, λοιδορήσει, φυλακίσει με τρόπους παράνομους και αντισυνταγματικούς, έφτασαν μέχρι και στο σημείο να δολοφονήσουν δύο Ελληνόπουλα! Το καινούργιο κατόρθωμα της… δημοκρατίας που πιστεύουν είναι να μας αποβάλουν με σταλινικό τρόπο, τρόπο που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, από τις συνεδριάσεις των αρμόδιων επιτροπών όπου εκεί θα ακουγόντουσαν Αλήθειες, οι οποίες πονάνε τα μίσθαρνα όργανα ξένων πρεσβειών… που παριστάνουν τους εθνοσωτήρες!

Στην συνέχεια θα παραθέσω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα πρακτικά της 15ης Μαΐου 2017 για την εναρμονισμένη (τυχαία;)  στάση όλων των κομμάτων εναντίον της κοινοβουλευτικής μας ομάδος για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας την συμπαιγνία του συστήματος, που παρουσιάζεται ως δημοκρατικό, ενώ στην ουσία είναι κατάφορα σταλινικό:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: “Σε αυτή την πρόκληση τη φασιστική πρέπει να απαντήσουμε ενωμένοι…”

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Αντωνιάδη, σας παρακαλώ. Μιλήσατε προσβλητικά εναντίον μου. Δεν σέβεστε τη διαδικασία. Μόλις ο κ. Μαντάς είπε όλοι να έχουμε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στον φασισμό και εσείς συνεχίζετε και προπηλακίζετε το ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά; 

Το λόγο έχει ο κ. Βορίδης.

ΜΑΚΗΣ (ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζήσαμε αυτό το οποίο μέχρι στιγμής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είχαμε ζήσει. Το ζήσαμε μετά από μία κυριολεκτικά απρόκλητη και άσχετη στιγμή και επίθεση την οποία υπέστη ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει οιοσδήποτε λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, συγκεκριμένη, σαφής. Κύριε Πρόεδρε, ο Κανονισμός δίνει σε εσάς αλλά και στο σύνολο του Σώματος συγκεκριμένες δυνατότητες.

(Σ.σ.: Σε αυτό το σημείο πρέπει να ανοίξω μία παρένθεση και να παραθέσω τις συγκεκριμένες δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και όχι τις παράνομες μεθοδεύσεις που τελικώς ασκήθηκαν και δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να αντικρουστούν! Τι προβλέπει, λοιπόν, ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΡΘΡΟ 81 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ: 1. Προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις επιβάλλεται στον βουλευτή που: α) συνεχίζει την ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά του, αν και διατυπώθηκε εναντίον του μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. β) επιβάλλει ή προσπαθεί να επιβάλλει με βία ή απειλή βίας στη Βουλή ή σε μέλος της την ενέργεια ή την παράλειψη πράξης που ανάγεται στην αποστολή τους και γ) παρεμποδίζει με πρόθεση και με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη και αβίαστη διεξαγωγή ψηφοφορίας. 2. Αμέσως μετά την διάπραξη ενός από τα παραπτώματα της προηγούμενης παραγράφου ο Πρόεδρος μπορεί ή να διατάξει την άμεση απομάκρυνση του υπαιτίου ή να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις και, αν τις κρίνει ανεπαρκείς, να διατάξει την απομάκρυνσή του. 3. Η Βουλή, κατά την αμέσως επόμενη από την απομάκρυνση του Βουλευτή συνεδρίαση, μπορεί μετά του Προέδρου της ή του ενός εικοστού (1/20) του όλου αριθμού των Βουλευτών να επεκτείνει τον αποκλεισμό του υπαίτιου Βουλευτή από τις συνεδριάσεις της Βουλής έως δεκαπέντε ημέρες. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με ανάταση, αφού προηγουμένως ακουστούν ένας από τους υπέρ της πρότασης, ένας από τους εναντίον της και ο υπαίτιος Βουλευτής, καθένας για δέκα (10) λεπτά της ώρας… κλπ. κλπ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ!)

ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΒΟΡΙΔΗ: “Εμείς σας ζητάμε τώρα να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν. Όλοι συμπράξανε, όλοι έβριζαν, όλοι ασχημονούσαν, όλοι συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο προεξέχοντος βεβαίως του Κασιδιάρη. Αυτό πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Τι δηλαδή; Ότι το Κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει  αποτελεσματικά τις διαδικασίες. Να αποβληθούν από το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών και να εξεταστεί το ζήτημα αυτό και για την Ολομέλεια. Αυτή είναι η θέση μας. Αυτή είναι η απόφαση που πρέπει να πάρετε. 

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Βορίδη, ο συγκεκριμένος Βουλευτής που προχώρησε σε αυτές τις φασιστικές ενέργειες, θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τα περαιτέρω.

Το λόγο έχει ο κ. Λοβέρδος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι τρομερά δυσάρεστη η σημερινή έκπληξη, πάνω στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος και στις Επιτροπές ενός σχεδίου νόμου που ισοπεδώνει τα πάντα, κατά την αντίληψή μας και κατά την κοινή λογική, να βρίσκεται πολιτική ασπίδα. Ποια πολιτική ασπίδα; Να αλλάξουμε θέμα. Να υπάρξει ένταση στο Σώμα για άλλο θέμα.

Έχουμε συγκληθεί ως Επιτροπές και την Τετάρτη ως Ολομέλεια, για να εξετάσουμε τις ρυθμίσεις του 4ου Μνημονίου. Τίποτε άλλο δεν χωράει σε αυτή τη διαδικασία! Ο λαός πρέπει να καταλάβει εν τούτοις, ένας Βουλευτής της Χρυσής Αυγής χειροδικεί (Σ.σ.: Θα ήταν πιο κομψό μιας και ο κ. Λοβέρδος είναι νομικός, να προσέχει τις εκφράσεις του καθότι ένα σπρώξιμο δεν είναι “χειροδικία”!) μέσα στο Σώμα εναντίον συναδέλφου, φασιστική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά ήθη, που δεν έχει συμβεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης τουλάχιστον, από όσο μπορώ να θυμηθώ (Σ.σ.: να του θυμίσω λοιπόν την περίπτωση του δικού του κόμματος αφού είναι ξεχασιάρης: Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κεδίκογλου ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ τον Βουλευτή του ΚΚΕ Κόρακα σε επιτροπή και ποια ήταν η ποινή του; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ!).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα καταδικασθεί με τη μορφή που είπατε; «Μομφή»; Και συμπληρώσατε μετά την παρέμβαση του κ. Μαντά και του κ. Βορίδη, ότι θα παραπεμφθεί και σε μια Επιτροπή; Δεν αρκεί Πρόεδρε!

(σ.σ: Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρβδο δεν αρκεί η μομφή! Τι υπονοεί; Μήπως να μας εκτελέσουν;!)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΒΟΣ: Η σημερινή ενέργεια, πέρα από το πρώτο και βασικό τον αποπροσανατολισμό, εξευτελίζει το Σώμα (Σ.σ.: εδώ θα συμφωνήσω ότι το όλο σκηνικό στήθηκε ακριβώς για αποπροσανατολισμό και ότι σαφώς εξευτελίστηκε το Σώμα γιατί για άλλη μία φορά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέδειξε την υποκρισία και τον σταλινικό τρόπο που λειτουργεί το αυτοπροσδιοριζόμενο “συνταγματικό τόξο”) σε όλες τις χώρες όπου θα παιχτεί το στιγμιότυπο. Πρέπει να ντρέπονται οι συνάδελφοι και το καταδικάζουμε απερίφραστα. Ζητάμε από σας να εξειδικεύσετε τη μομφή ειδάλλως, δεν πρόκειται να την δεχθούμε, στο τι ακριβώς συμβαίνει. Μέχρι, να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα έρθει ο συνάδελφος να μας λέει τις απόψεις του; Θα δέρνει εδώ; Πρέπει να το εξειδικεύσετε κι έχετε απόλυτη υποχρέωση. Σας καλούμε μέχρι στιγμής τρία κόμματα!

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Λοβέρδο, ολοκληρώστε και θα αποφασίσουμε μετά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν δεν καταλήξετε, κύριε Πρόεδρε, στο να είσαστε πολύ συγκεκριμένος, η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να πάρετε τις ευθύνες σας!

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Εντάξει , κύριε Λοβέρδο. 

Το λόγο έχει ο κ. Καραθανασόπουλος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής του ΚΚΕ): Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας  καταδικάζει την φασιστική τραμπούκικη ενέργεια, η οποία εκδηλώθηκε από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. 

 Η γνώμη μας είναι, κύριε Πρόεδρε, ότι πρέπει να είναι αμείλικτη η στάση μας και ότι όχι μόνο πρέπει να αποβληθεί από την σημερινή συνεδρίαση, αλλά πρέπει να αποβληθεί σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής και από τη σημερινή και από την αυριανή συνεδρίαση και ταυτόχρονα, να ασκηθεί με τον αυστηρότερο τρόπο ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής  για τέτοιου είδους τραμπούκικες ενέργειες.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Το λόγο έχει ο κ. Παπαχριστόπουλος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Ήμουν παρών σε όλο το περιστατικό. Μπορεί ο κ. Δένδιας να είναι αντίπαλος, αλλά είναι ένας ευπρεπής Βουλευτής και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα τέτοιου είδους. Αναφαίρετο δικαίωμά του ήταν να περάσει και να αποχωρήσει την ώρα που συνέβαινε να μιλάει ο κ. Κασιδιάρης. (Σ.σ.: σε αυτό το σημείο ακούστηκε μία οχλοβοή από όλη την αίθουσα και φώναζαν εναντίον του κ. Παπαχριστόπουλου ότι είναι φασίστας επειδή απεκάλεσε τον εκπρόσωπο του λαού, κύριο Κασιδιάρη!) Δεν προκάλεσε κανένα και νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να βλέπουμε τέτοιου είδους χειροδικία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το βλέπουμε σε άλλα Κοινοβούλια, μακριά από εμάς. 

Πιστεύω ότι ήταν μια πράξη ακραία και εγώ είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης, δεν θα αισθάνεται ευχάριστα για αυτό που έκανε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Η άποψή μου είναι ότι – και συμφωνώ μαζί σας – θα πρέπει να είναι δραστική η απόφαση για τον συγκεκριμένο Βουλευτή που θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής, πολύ πριν φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτή είναι η άποψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Ευχαριστώ πολύ.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): “…Δεύτερον, υπέβαλα μομφή και τώρα, μετά από την ακρόαση των συναδέλφων που πήραν το λόγο, ετοιμάζομαι να προτείνω στο Σώμα μομφή σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, διότι στήριξε αυτές τις ενέργειες του Βουλευτή της.

Θέλετε να μιλήσετε κ. Λαγέ; Θα σας δώσω το λόγο, για να δείτε την αντίθεση μεταξύ ημών και υμάς. Έχετε το λόγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Καταρχήν, θέλω να πω, ότι για άλλη μια φορά η παρουσία σας και ο δημοκρατισμός σας είναι α λα καρτ. Υπήρξε προηγουμένως ένα επεισόδιο λοιπόν όπως το αποκαλέσατε και όλοι το κατακρίνετε. Ξεχνάτε όμως, ότι πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας του συγκεκριμένου κυρίου – του Δένδια, του Σαμαρά και του Αθανασίου – ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της  Χρυσής Αυγής και εμείς πήγαμε φυλακή με ψεύτικα στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;

Συνεχίζω λέγοντας ότι ακούω από όλους εσάς να φωνάζετε και να λέτε και να καταδικάζετε, όμως, εάν δεν υπήρχαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι δημοκράτες και ο ίδιος ο Κασιδιάρης, να συγκρατηθεί, θα τρέχατε ακόμα από τις πόρτες. Οπότε, σταματήστε το αυτό το πράγμα.

Δεύτερον, στα δικαστήρια οι δολοφόνοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν για 2 λεπτά. Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Βουλευτής έχει δικαίωμα;

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ωραία, ωραία. Καθίστε, σας παρακαλώ. Τελειώσατε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν τελείωσα.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Τελειώσατε. Καθίστε, σας παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Δεν έχω δικαίωμα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Σε μισό λεπτό. Και εδώ θα τονίσω για άλλη μια φορά κάτι που γνωρίζουν όλοι οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αυτή τη στιγμή; Πιθανόν να μη γνωρίζει ο ελληνικός λαός, γιατί δεν μαθαίνονται αυτά. Ήρθε από την εισαγγελία δικογραφία εις βάρος του Σαμαρά με βάση το βίντεο, το οποίο έβαλε φυλακή τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και δεν υπάρχουν 30 Βουλευτές εδώ να βάλουν υπογραφή, για να υπάρξει εξεταστική επιτροπή. Αυτή είναι η βία των δημοκρατών.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Καθίστε κάτω. Λοιπόν, συνεχίζουμε.

Το λόγο έχει ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, σωστά πράξατε και δώσατε το λόγο στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το απαύγασμα των απόψεων επ’ αυτού του άκρως θλιβερού γεγονότος. Διότι από την ίδια την εκφορά του λόγου που ακούσαμε προηγούμενα ως εκπροσώπου της παράταξης, φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός, διάθεση λειτουργίας με έναν τέτοιο τρόπο, με προσχήματα, με επιχειρήματα ή με επικλήσεις γεγονότων, τα οποία δεν άπτονται ούτε της σημερινής διαδικασίας ούτε πρόσφατων ζητημάτων, έναντι προσώπων –του κ. Δένδια εν προκειμένω- άλλων, το οποίο σημαίνει πως παρότι είναι προφανές ότι εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε την αντίληψη της συλλογικής ευθύνης για τα πράγματα, επί του προκειμένου, με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει τη συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτή την συμπεριφορά.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Σας παρακαλώ, σας έδωσα το λόγο. Μιλάει ο Πρόεδρος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Κατόπιν τούτου, θεωρώ εντελώς απαραίτητο και κατ’ ελάχιστον, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τα βήματα που λέει ο Κανονισμός, τουλάχιστον για τις συνεδριάσεις των τεσσάρων Επιτροπών, για σήμερα και αύριο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει κατ’ ουδένα λόγο σε αυτές τις συνεδριάσεις. Διότι, επί της ουσίας, μας δηλώθηκε σήμερα ότι για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους εξέθεσε προηγούμενα ο εκπρόσωπος τους, είναι διατεθειμένοι, διά της αυτοδικίας ή δια μιας συμπεριφοράς που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, μέσα ή έξω από τη Βουλή, να μη συμμετάσχουν περαιτέρω σε αυτές τις διαδικασίες.

Άρα, προληπτικά και για το δικό τους το καλό, ας πούμε, αν θέλετε, δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Δηλαδή, σας προτείνω την πρόταση μομφής για τις διαδικασίες των Επιτροπών. Η Ολομέλεια είναι άλλο πράγμα. Στη Διάσκεψη Προέδρων θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει στην Ολομέλεια, διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω και εγώ προσωπικά και νομίζω όλοι, να θεωρηθεί, έστω και σε έναν Έλληνα πολίτη ότι στερήθηκε της εκφοράς της άποψης, πάνω στο νομοσχέδιο, μια παράταξη. 

Αυτό είναι άλλο θέμα. Όσο συνεχίζεται η διαδικασία που μόλις πριν από λίγο ξεκινήσατε, κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να είναι παρούσα με την έννοια και του λόγου και της εισήγησης και της συμμετοχής στη διαδικασία, η παράταξη της Χρυσής Αυγής. Σας το λέω ευθύτατα. Οι δε κανονισμοί φτιάχνονται για να υπηρετούν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής και εφαρμόζονται για αυτό και μόνο το σκοπό. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. 

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Θα σας διαβάσω τώρα. Θα πάρει απόφαση το Σώμα, δεν θα αποφασίσω μόνος μου. Έχει το δικαίωμα το Σώμα και ο Πρόεδρος. 

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Πρώτον, η μομφή πέραν του Βουλευτή Κασιδιάρη, αφορά όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. 

Δεύτερον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορεί να παραστεί στις συνεδριάσεις των Επιτροπών. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην Ολομέλεια. Επίσης, ο Βουλευτής Κασιδιάρης, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Τρίτον, ο Βουλευτής αυτός, αποκλείεται από τις συνεδριάσεις της Βουλής. Σύμφωνα με το άρθρο 81, συνεπάγεται αυτοδικαίως α) την στέρηση του δικαιώματος του Βουλευτή να μετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής και των Επιτροπών της Βουλής, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο αποκλεισμός και β) την περικοπή του ενός δευτέρου (½) της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του. 

Ερωτάται το Σώμα, συμφωνεί με αυτές τις προτάσεις; 

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Γίνεται ομόφωνα δεκτό.

 Η Χρυσή Αυγή δεν συμμετέχει έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που πήραμε αυτή την απόφαση, άρα δεν ψηφίζει. (σ.σ.: πόσο βολικό!)

Το λόγο έχει ο κ. Δένδιας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ που μου  δώσατε το λόγο. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θέλησα να τοποθετηθώ προηγουμένως, διότι ως θύμα του συγκεκριμένου επεισοδίου θα διέτρεχα τον κίνδυνο η τοποθέτησή μου, έστω και επί τη βάση του Κανονισμού και επί των προβλεπόμενων, να έχει μέσα ένα προσωπικό στοιχείο το οποίο θολώνει την κρίση μου και κατά συνέπεια θα μπορούσα να εισηγηθώ στο Σώμα αντίληψη η οποία θα είχε ως κριτήριο, όχι το συμφέρον του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας και της Δημοκρατίας, αλλά την προσωπική μου αίσθηση ως πληγέντος. 

Καταρχήν, θέλω να σας πω, λοιπόν, αφού ελήφθη αυτή η απόφαση κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος αυτού του επεισοδίου. Το αδίκημα το οποίο επιτέλεσα ήταν να περάσω μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη, ως αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, δέχτηκα αυτό το οποίο είδατε, καταρχήν, από αυτόν και μετά από αρκετούς Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρά ταύτα δεν θα ήμουν έτοιμος να το καταλογίσω συνολικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, αν δεν άκουγα την – για τα δικά μου αυτιά – πραγματικά ανατριχιαστική τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, η οποία επεφύλαξε στο κόμμα αυτό και σε αυτούς τους Βουλευτές, το δικαίωμα της αυτοδικίας εναντίον όσων, τελώντας τα υπουργικά τους, τα πρωθυπουργικά τους, τα βουλευτικά τους ή τα όποια καθήκοντά τους, έκαναν αυτό το οποίο επέβαλε η συνείδησή τους, η προστασία του Συντάγματος και των νόμων….”

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών):

Οι παριστάμενοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν μομφή και αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος. Τους παρακαλώ πολύ λοιπόν να εξέλθουν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διακόπτουμε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά                            (ΔΙΑΚΟΠΗ )(META TH ΔΙΑΚΟΠΗ)

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ(Προεδρεύων των Επιτροπών): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνεται η διακοπείσα συνεδρίαση. Πριν από λίγο, είχε υπάρξει απόφαση του Σώματος, σύμφωνα με το άρθρο 81 του Κ.τ.Β., όπου το Σώμα επέβαλε μομφή σε όλη την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και σύμφωνα πάντα με το παραπάνω άρθρο, παρ. 4, αποβολή από την συνεδρίαση όλης της Κ.Ο. και όχι μόνο του κ. Κασιδιάρη.

(Σ.Σ.: ΨΕΜΑΤΑ! Το άρθρο 81 του Κ.τ.Β., δεν αναφέρει πουθενά ότι μπορεί να αποβληθεί ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα! Το αποφάσισε και το διέταξε μια θλιβερή παρέα εμπαθών κομμουνιστών χέρι-χέρι με τους νεοφιλελεύθερους συνοδοιπόρους τους που στις επόμενες μέρες θα περάσουν ανενόχλητοι, αφού απέκλεισαν τους  μοναδικούς αντιμνημονιακούς εκπρόσωπους του λαού, τα αιματηρά μέτρα!) 

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Επομένως, παρακαλώ την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής να εξέλθει της Αίθουσας, γιατί έχει αποβληθεί. Το Σώμα ψήφισε, εκτός από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, ομόφωνα. Σε κάθε περίπτωση, στις υπόλοιπες συνεδριάσεις των Επιτροπών δεν θα συμμετάσχουν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν θα κληθούν και θα εμποδίζεται η είσοδός τους στις συνεδριάσεις. 

Κύριοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν μπορείτε να έχετε το λόγο, γιατί είστε αποβλημένοι. Θα υποβάλλετε τις θέσεις σας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου θα κληθείτε..-“.-

Όπως κατάλαβε από τα παραπάνω αποσπάσματα ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, όλα τα κόμματα μαζί ενωμένα με μία φωνή γράψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και επειδή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εξυπηρετεί τα άνομα συμφέροντά τους, την απέβαλαν από τις κοινοβουλευτικές διεργασίες, πράγμα που είναι άκρως παράνομο και δεν προβλέπεται από καμία δημοκρατική διαδικασία, παρά μόνο στις σταλινικού τύπου δημοκρατίες…

Και σήμερα 16 Μαΐου 2017 κατόπιν της σύγκλησης της διασκέψεως των προέδρων μαθαίνουμε ότι ο Βούτσης προτείνει να αποκλειστεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στην Ολομέλεια. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι όχι μόνον δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά υπονομεύεται από του αισχίστου είδους εθνομηδενιστών και απάτριδων!

Ελένη Ζαρούλια

Βουλευτής Β’ Αθηνών

Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version