Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «μπακάλης» Καραγιαννίδης και η αριστερή συνείδηση των συριζαίων

Ο «μπακάλης» Καραγιαννίδης και η αριστερή συνείδηση των συριζαίων

Εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς η επίδειξη οικονομικής ασχετοσύνης από τον κυβερνητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος αν και είναι ο εισηγητής επί της συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών, είπε χθες στην Βουλή ότι δεν γνωρίζει οικονομικά και όσα κατέχει είναι… μπακαλίστικα!

Η κοινή λογική λέει πως είναι ασύμβατο να είναι ο χειριστής μια οικονομικής συμφωνίας κάποιος ο οποίος είναι εντελώς άσχετος με τα οικονομικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ή (έστω και στοιχειώδης) λογική «πάει περίπατο».

Σαν καλός «μπακάλης», πάντως, ο Καραγιαννίδης έκανε τους υπολογισμούς τους και είδε ότι η αριστερή συνείδησή του τον καλεί όχι μόνο να ψηφίσει «στα τέσσερα» (όπως θα έλεγε και ο κυβερνητικός εταίρος Καμμένος) το τέταρτο Μνημόνιο, αλλά να έχει και έναν ουσιαστικό (όσο και συμβολικό) ρόλο στην όλη διαδικασία επικύρωσής του, ως εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν είναι καθόλου αμελητέο γεγονός η περαιτέρω χρονική παράταση της κυβερνητικής θητείας και το συνεχιζόμενο «τσέπωμα» αρκετών χιλιάδων ευρώ τον μήνα.

Δεν έχει σημασία ότι αυτά τα παραπάνω θα συνδυάζονται με την επιμήκυνση και την επιδείνωση των βασάνων του Ελληνικού Λαού. Η αριστερή συνείδηση του Καραγιαννίδη (που ανήκει σ’ αυτό που λέγεται «το 4% του ΣΥΡΙΖΑ») εξεγείρεται μόνο όταν υπερασπίζεται τις παράνομες καταλήψεις παρακρατικών κωλόπαιδων με μολότοφ, λοστάρια και άλλα δολοφονικά όργανα, όταν χυδαιολογεί θρασύδειλα σε βάρος των Πολυτέκνων και όταν ειρωνεύεται ασύστολα την Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων λέγοντας ότι «το Άγιο Φως είναι αντικείμενο κι όχι Αρχηγός κράτους».

Η αριστερή συνείδηση του Καραγιαννίδη και των ομοίων του είναι παντοτινά αντεθνική και αντιλαϊκή, ανθελληνική και αντεργατική, με μόνο και σταθερό γνώμονα πορείας τις ξεπερασμένες αντιφυσικές και απάνθρωπες ιδεοληψίες τους. Βεβαίως, ταυτόχρονα οδηγεί και στην εξυπηρέτηση των πιο στενών συντηρητικών συμφερόντων τους, ακόμη και αν οι ίδιοι εξευτελίζονται πλήρως. Δεν τους νοιάζει καθόλου, καθώς η θέα (και το πλήθος) του χρήματος λειτουργεί ως «υαλοκαθαριστήρας», ο οποίος σκουπίζει και απορροφά το «φτύσιμο» του Ελληνικού Λαού απέναντί τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mpakalhs-karagiannidhs-kai-h-aristerh-suneidhsh-twn-surizaiwn#ixzz4hFnXW16N

Exit mobile version