Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «ισλαμόφοβος» Πρετεντέρης και ο ρατσιστικός «αντιρατσισμός»

Ο «ισλαμόφοβος» Πρετεντέρης και ο ρατσιστικός «αντιρατσισμός»

Σε ποιον, άραγε, ανήκει το παρακάτω κείμενο «ισλαμοφοβίας», «ρατσισμού» και «μισαλλοδοξίας», το οποίο δημοσιεύτηκε σε μια από τις πλέον συστημικές εφημερίδες της Χώρας;

Αναφερόμενο στην (πασίγνωστη πλέον) περίπτωση της Σώτης Τριανταφύλλου έχουμε το κείμενο «Φανατισμός», το οποίο λέει τα εξής:

«Η Σώτη Τριανταφύλλου παραπέμπεται σε δίκη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου. Σε κάποιο άρθρο της χρησιμοποίησε μια ρήση για τους μουσουλμάνους που αποδόθηκε στον Μάρκο Πόλο. Η ρήση ενόχλησε τον εκπρόσωπο μιας αντιρατσιστικής οργάνωσης. Ο οποίος με τη σειρά του έκανε αναφορά στον εισαγγελέα ρατσιστικών εγκλημάτων.

Και η Σώτη βρέθηκε αυτεπαγγέλτως στο εδώλιο! Παρατήρηση πρώτη – προκαταρκτική. Ο αντιρατσισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε στους αντιρατσιστές. Πάμε παρακάτω.

Παρατήρηση δεύτερη. Η δίωξη αφορά μια ρήση του Μάρκο Πόλο που αμφισβητείται ότι είναι δική του. Προσωπικά δεν έχω ιδέα αν είναι ή δεν είναι. Υποθέτω ότι θα κληθεί ο Μάρκο στο δικαστήριο να το διευκρινίσει.

Παρατήρηση τρίτη. Η επίμαχη ρήση για την οποία διώκεται η Σώτη και αποδίδεται στον Μάρκο λέει (περίπου) ότι δεν υπάρχουν “μετριοπαθείς μουσουλμάνοι”.

Ευτυχώς ο νόμος ψηφίστηκε με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση. Διαφορετικά χιλιάδες Έλληνες φοιτητές της δεκαετίας του ’70 θα είχαν προσαχθεί στη Δικαιοσύνη επειδή διακινούσαν ανέκδοτα ότι δεν υπάρχουν “έξυπνοι κνίτες”. Ασφαλώς υπήρχαν έξυπνοι και πανέξυπνοι κνίτες. Ενδεχομένως υπάρχουν και μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Αλλά υποθέτω ούτε το ένα, ούτε το άλλο αποτελεί αντικείμενο της ποινικής δικονομίας. Εκεί η υπόθεση αρχίζει να αγγίζει τη γελοιότητα.

Να δεχτώ ότι η Σώτη βαθιά μέσα της πιστεύει πως δεν υπάρχουν μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Όπως μπορεί να πιστεύει ότι δεν υπάρχουν έξυπνοι κνίτες ή καλοί βάζελοι. Αλλά από πού κι ως πού αυτό αποτελεί κήρυγμα ρατσιστικού μίσους κι όχι μια άποψη ή έστω μια άστοχη γενίκευση; Πώς θα βρούμε αν έχει άδικο; Θα τους μετρήσουμε;

Να θυμίσω παρεμπιπτόντως ότι τα τελευταία χρόνια μερικές εκατοντάδες φανατικοί θρησκόληπτοι έχουν εξοντώσει χιλιάδες άσχετους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι “άπιστοι”. “Σκοτώστε τους απίστους όπου τους βρείτε” λέει (κατά σύμπτωση) το Κοράνι (2:191). Και προσθέτει ευγενικά: “Τσακίστε τους λαιμούς τους και σακατέψτε τα ακροδάκτυλά τους” (8:12).

Εμένα αυτό δεν μου ακούγεται για επαγγελία αγάπης και θρησκευτικής πραότητας. Αν το παρατηρήσω κάνω κήρυγμα ρατσιστικού μίσους; Βεβαίως μπορεί να υπάρχουν μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, παρ’ όλο που το Ισλάμ δεν είναι ακριβώς μια θρησκεία μετριοπάθειας. Υποθέτω άλλωστε πως σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν φανατικοί και μετριοπαθείς.

Αλλά, δυστυχώς, οι τύποι που καθαρίζουν ανυποψίαστους ανθρώπους στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο ή τη Νίκαια συμβαίνει να μην είναι ούτε βουδιστές ούτε ταοϊστές. Και σίγουρα δεν είναι μετριοπαθείς. Ισλαμιστές είναι, μας έχουν βάλει στο σημάδι και δεν το βρίσκω ούτε συμπτωματικό, ούτε αδιάφορο.

Αν αυτό ήθελε να πει η Σώτη, μια χαρά το είπε – με ή χωρίς τον Μάρκο!».

To «περίεργο» της υπόθεσης είναι ότι τα προαναφερθέντα ανήκουν στον γνωστό καθεστωτικό δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος από την στήλη του στα «Νέα» «ξεσπαθώνει» κατά της «πολιτικής ορθότητας» με αναφορές στο Κοράνι, οι οποίες σίγουρα θα οδηγούσαν τα εξαρτημένα αντανακλαστικά των γνωστών «φρουρών» του «αντιρατσισμού» σε υποβολή μηνυτήριων αναφορών, σ’ άλλες περιπτώσεις.

Γιατί σ’ αυτήν την έκφραση («σ’ άλλες περιπτώσεις») κρύβεται όλη η υποκρισία όχι μόνο του Πρετεντέρη, αλλά και όλων εκείνων των «ευαίσθητων» που «έφριξαν» με την παράνοια της επιβληθείσας «πολιτικής ορθότητας». Αυτοί που τώρα συμπαραστέκονται στην Τριανταφύλλου και ανακαλύπτουν ότι ο περιβόητος «αντιρατσιστικός νόμος» αποτελεί στην πραγματικότητα ένα αδηφάγο τέρας, το οποίο τρέφεται από την πλήρη απαγόρευση της ελεύθερης εκφοράς σκέψης και της απρόσκοπτης ιστορικής έρευνας, στο παρελθόν δεν έβγαλαν άχνα σε παρόμοια κραυγαλέες περιπτώσεις, όπου τα θύματα του Δημητρά και άλλων παρόμοιων «δικαιωματάκηδων» είχαν την ατυχία είτε να μην είναι «επώνυμοι» είτε να εκφράζουν απόψεις μη αποδεκτές από την πολιτική δικτατορία του «συνταγματικού τόξου».

Όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οδηγούνταν σε προανακριτικό επίπεδο για την φράση «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο Πρετεντέρης και οι όμοιοί του σιωπούσαν χαρακτηριστικά. Πολύ χειρότερα, όταν με βάση την σταλινική λογική της συλλογικής ευθύνης η Ηγεσία της οδηγούνταν με συνοπτικές διαδικασίες στην ΓΑΔΑ, πανηγύριζαν για «τον θρίαμβο της δημοκρατίας».

Απαρνούμενοι ακόμη και την ανθρώπινη ιδιότητα στους Χρυσαυγίτες, «ανησύχησαν» μετά την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη μόνο για το ενδεχόμενο ότι «θα μπορούσε να σκοτωθεί και κανένας άνθρωπος»…

Πράγματι, ο αντιρατσισμός είναι τελικά μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αφήνουμε στους «αντιρατσιστές», είτε μαρξιστικής είτε φιλελεύθερης προέλευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-islamofobos-pretenterhs-kai-o-ratsistikos-antiratsismos#ixzz4hKi2P31B

Exit mobile version