Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την ΝΕΠ του Λένιν στα Μνημόνια του Τσίπρα

Γράφει ο Αντίοχος

Τους συμβιβασμούς της Σοβιετίας επικαλέστηκε -απευθυνόμενη στους κουκουέδες- κάποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Ελισάβετ Σκούφα, για να δικαιολογήσει το νέο Μνημόνιο που ψήφισε αυτή και οι όμοιοί της: «Η βάση της όποιας κριτικής σας είναι η Σοβιετία. Ανεξάρτητα από το αν κανείς συμφωνεί ή όχι  με αυτό, η συγκεκριμένη υπερδύναμη της Σοβιετίας προέβη σε συνθηκολογήσεις».

Τα λόγια της προκάλεσαν την δήθεν αφελή απορία του κουκουέ Παφίλη: «στο πρώτο μνημόνιο επικαλεστήκατε τον Μαρξ, τώρα τον Λένιν, στο επόμενο τον Στάλιν;». Κι όμως, δικαίως επικαλούνται οι συριζαίοι τον Λένιν και τις «συνθηκολογήσεις» του!

Ποιες ήταν οι συνθηκολογήσεις – τα «Μνημόνια» του Λένιν, στα οποία αναφέρθηκε η Σκούφα και για τα οποία παρέστησε τον… ανήξερο ο Παφίλης; Το πιο κραυγαλέο ήταν η ΝΕΠ (Νόβαγια Εκονομίτσκαγια Πολιτίκα, ήτοι Νέα Οικονομική Πολιτική), που ταιριάζει «γάντι» με το παλιό και το νέο Μνημόνιο των Τσιπροκαμμένων.

Τι ήταν και πως προέκυψε η ΝΕΠ; Μετά την νίκη των μπολσεβίκων στον εσωτερικό πόλεμο με τους «Λευκούς», έπεσε μεγάλη πείνα και δυστυχία στην χώρα, αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής των μπολσεβίκων.

Έτσι, μετά τον τρομακτικό χειμώνα του 1921, ο Λένιν ανακοίνωσε στους εμβρόντητους μπολσεβίκους που πήραν μέρος στο 10ο  Συνέδριο, την επιστροφή στον… καπιταλισμό!

Με λίγα λόγια, η ΝΕΠ προέβλεπε τα εξής αδιανόητα για κομμουνιστικό κράτος…

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-thn-nep-tou-lenin-sta-mnhmonia-tou-tsipra#ixzz4hYiZB4R0

Exit mobile version