Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση Τσαβούσογλου στις γονυκλισίες Αναστασιάδη: Θα έχουμε κατοχικό στρατό στην Κύπρο ακόμα και αν υπάρξει λύση!

Απάντηση Τσαβούσογλου στις γονυκλισίες Αναστασιάδη: Θα έχουμε κατοχικό στρατό στην Κύπρο ακόμα και αν υπάρξει λύση!

Δεν δείχνουν να μαθαίνουν από τα λάθη τους οι πολιτικάντηδες σε Ελλάδα και Κύπρο ή για να είμαστε πιο ακριβείς παραμένουν προσηλωμένοι στις εξαρτήσεις τους όσες «σφαλιάρες» κι αν δεχτούν.

Η τελευταία εξέλιξη στο Κυπριακό δείχνει ακριβώς αυτό και είναι να απορεί κανείς πως οι πολιτικάντηδες εξακολουθούν να θέλουν συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ότι ο τούρκος τα θέλει όλα δικά του και επί της ουσίας δεν διαπραγματεύεται.

Ύστερα από το πάγωμα των διαπραγματεύσεων ύστερα από την παρέμβαση του Ε.ΛΑ.Μ. και την όλη ιστορία με , ο πρόεδρος Ανα(ν)στασιάδης έκανε προτάσεις προς τον Ακιντζί για την συνέχισή τους. Συγκεκριμένα, ο Αναστασιάδης έκανε προτάσεις συζήτηση και συμφωνία στο κεφάλαιο της ασφάλειας-εγγυήσεων, στο εδαφικό και μετά συζήτηση των άλλων τεσσάρων κεφαλαίων (περιουσιακό, διακυβέρνηση, οικονομία, ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης), με στόχο την τελική κατάληξη σε συνολική συμφωνία.

Διαβάστε σχετικά: ΕΛΑΜ: Εθνική ντροπή η απόσυρση της τροπολογίας για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Η απάντηση από την τουρκία ήταν άμεση και ηχηρότατη, αφού ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» είπε ότι «οι υφιστάμενες Συνθήκες Εγγύησης και Συμμαχίας παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη διασφάλιση της μελλοντικής σταθερότητας του νησιού» και τόνισε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων δεν θα δεχτεί μια διευθέτηση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις».

Κοινώς, αυτό που είπε ο Τσαβούσογλου είναι ότι δεν συζητά λύση χωρίς τουρκικό στρατό κατοχής επί της Κύπρου. Επίσης είπε ξεκάθαρα ότι η τουρκία θα παρεμβαίνει στα της Κύπρου όταν θα κρίνει πως αυτό επιβάλλεται, ουσιαστικά προειδοποιώντας με έναν «Αττίλα ΙΙΙ». Και οι πολιτικάντηδες «συζητάνε» και «διαπραγματεύονται» με αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apanthsh-tsabousoglou-stis-gonuklisies-anastasiadh-tha-echoume-katochiko-st#ixzz4hjluN0Bc

Exit mobile version