Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Γολγοθάς των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα των Μνημονίων

Ο Γολγοθάς των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα των Μνημονίων

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα μεταβολικό νόσημα το οποίο αποτελεί την 7η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα σήμερα πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη το 11% του πληθυσμού.

Δεν θα σας κουράσω με επιστημονικές μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει και γίνονται παγκοσμίως για αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό νόσημα. Ο σακχαρώδης διαβήτης απαιτεί θεραπείες δια βίου, συγκεκριμένη διατροφή, άσκηση και αλλαγή τρόπου ζωής. Η διατροφή του διαβητικού πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες δηλαδή σε τροφές μεγάλης βιολογικής αξίας όπως κρέας, πουλερικά ψάρια αυγά γιαούρτι, τυρί. Οι υδατάνθρακες και η ταχυφαγία προσθέτουν θερμίδες και προκαλούν παχυσαρκία που σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες είναι ο Νο1 εχθρός του διαβητικού.

Η καθημερινή άσκηση, η τακτική παρακολούθηση από τον ιατρό είναι απαραίτητα για την καλή πορεία της υγείας του διαβητικού και τη μη εμφάνιση επιπλοκών. Ας έρθουμε λοιπόν να δούμε πώς τα μνημόνια σήμερα επηρεάζουν τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Με συντάξεις στα 400 ευρώ και μισθούς των 500-600 ευρώ είναι αδύνατον ο διαβητικός να κάνει σωστά την θεραπεία του. Η οικονομική ανέχεια δεν επιτρέπει την καθημερινή κατανάλωση κρέατος όπως απαιτείται. Οι επισκέψεις στον ιατρό έχουν γίνει απαγορευτικές, τα φάρμακα και τα αναλώσιμα υλικά που απαιτούνται είναι μεγάλου κόστους και συνεχώς αυξάνεται η διαφορά τιμής που καλείται να πληρώσει ο ασθενής.

Ο σακχαρώδης διαβήτης στην Ελλάδα είναι ασθένεια μόνο για οικονομικά ευκατάστατους! Ο Έλληνας λόγω της φτωχοποίησης του από τα μνημόνια τρέφεται ακατάλληλα κυρίως με ζυμαρικά ψωμί και όσπρια. Όσο για την άσκηση που είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό του ούτε λόγος να περισσέψει κάτι από το εισόδημά του ώστε να πληρώσει γυμναστήριο. Το αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνει εύκολα ο οποιοσδήποτε είναι τραγικό! Η δυσμενής πορεία των ασθενών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή από άλλα σοβαρά νοσήματα όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, νεφροπάθειες ή παιδιά με αναπηρία αποδεικνύει ότι τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την Υγεία!

Μόνο μία Εθνική Διακυβέρνηση όπως αυτή της Χρυσής Αυγής μπορεί να διασφαλίσει την βελτίωση της Υγείας και της Ζωής των Ελλήνων!

Αθηνά Ματαράγκα, Ιατρός
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 200)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 098 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-golgothas-twn-asthenwn-me-sakcharwdh-diabhth-sthn-ellada-twn-mnhmoniwn#ixzz4hoY64Z5b

Exit mobile version