Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Βενιζέλος κλείνει πονηρά το μάτι στην ΝΔ για ένταξη στα ψηφοδέλτιά της

«Δημοκρατία»: «Για κάθε ψήφο που θα φέρνει ο Βενιζέλος θα φεύγουν πέντε»!

Ένα δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Real News), το οποίο παρουσιάζει τον πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, να «διχάζει» την ΝΔ, καθώς άλλοι είναι υπέρ της αποδοχής του από το κόμμα και άλλοι όχι, ήταν αρκετό για να δημιουργήσει διάφορα σενάρια γύρω από τα μελλοντικά σχέδια του «εταίρου πλήρους ευθύνης», όπως τον χαρακτήριζε το τότε κυβερνητικό συνεταιράκι του, ο Σαμαράς.

Αυτό το δημοσίευμα δημιούργησε την αντίδραση του Βενιζέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μια σαφής, ξεκάθαρη και κατηγορηματική απάντησή του ότι δεν τον ενδιαφέρει να ενταχθεί στην ΝΔ. Αντίθετα, επιχειρηματολογεί λέγοντας πως η εκτίμηση ότι διχάζει την ΝΔ, «συνιστά βαριά προσβολή κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του αγώνα να σταθεί όρθια η χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια. Από πού κι ως πού “διχάζεται” η ΝΔ; Ποιος της έθεσε ποιο θέμα;»!

Αυτό που αντιλαμβάνεται ο καθένας από τα λεγόμενα του πρώην αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι κάθε άλλο παρά απορρίπτει μια ενδεχόμενη ένταξη ή συνεργασία με την ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Το δείχνει ξεκάθαρα με την… ενόχληση που τον διακατέχει για το ενδεχόμενο να «διχάζει» η περίπτωσή του την ΝΔ. Με δεδομένο ότι ο ηθικός αυτουργός του PSI που κατέστρεψε χιλιάδες  μικροομολογιούχους και συναυτουργός μαζί με τον Σαμαρά, για το γεγονός ότι η Ελλάδα χώθηκε ακόμη περισσότερο στον βούρκο των Μνημονίων, δείχνει να οξύνει τις αντιθέσεις του με την νυν ηγετική κλίκα του (από)κόμματος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανοιχτής σύμπλευσής του με την ΝΔ.

Ως γνωστόν ο Μητσοτάκης μαζεύει στο κόμμα, στο οποίο αυτή την στιγμή ηγείται, οτιδήποτε «μένουμε Ευρώπη» απολειφάδι του «συνταγματικού τόξου» κινείται. Γι’ αυτό και δεν θα προξενήσει καμία έκπληξη η τυχόν συνοδοιπορία τόσο μαζί του όσο και με την ΝΔ και ενός προσώπου, το οποίο είναι από τα πλέον αντιπαθή στους νεοδημοκράτες οπαδούς, ακόμη και την εποχή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι τι θα προκύψει από εκεί και πέρα, γιατί αν ισχύσει αυτό που διαβάσαμε στην «Δημοκρατία» ότι «για κάθε ψηφοφόρο που θα φέρνει ο Βαγγέλης στον Μητσοτάκη θα φεύγουν πέντε», τότε ο Μητσοτάκης θα επαληθεύσει την γνωστή λαϊκή ρήση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-benizelos-kleinei-ponhra-to-mati-sthn-nd-gia-entajh-tou-sta-pshfodeltia-t#ixzz4hocWnaED

Exit mobile version