Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκευωρός Αθανασίου: Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους… πλην Χρυσής Αυγής

Σκευωρός Αθανασίου: Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους… πλην Χρυσής Αυγής

Στο πλευρό ανθρώπου ο οποίος διώκεται, μεταξύ άλλων, ως «εθνικοσοσιαλιστής» βρέθηκε ο αρχισκευωρός Χαράλαμπος Αθανασίου σε εορταστικό δείπνο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, στελεχών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών του πολιτικού του γραφείου.

Όπως ήταν απολύτως λογικό το ζήτημα αναδείχτηκε από τους συριζαίους που δεν έχασαν την ευκαιρία για άλλη μία δήθεν κόντρα άνευ περιεχομένου. Άνευ περιεχομένου διότι οι θέσεις των δύο αυτών κομμάτων ταυτίζονται πλήρως σε όλα τα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν τους Έλληνες.

Αυτά, όμως, δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Αυτό που πραγματικά χρήζει σχολιασμού είναι η απάντηση του Αθανασίου σχετικά με το όλο ζήτημα, την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια:

«Αντιλαμβάνομαι ότι η τεράστια επιτυχία της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Μυτιλήνης πλήγωσε τους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά δεν εξηγείται η ενόχλησή τους για μια καθ’ όλα ανθρώπινη εκδήλωση των νικητών. Και βέβαια με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή τους να συμμετάσχω στη σεμνή και κόσμια γιορτή τους και θα το ξανακάνω αν και όποτε προσκληθώ.

Προφανώς, ο κ. Βαρελτζής (σ.σ. πρόκειται για το συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έκανε ένα λάθος: Δεν έστειλε τη λίστα των προσκεκλημένων στον ΣΥΡΙΖΑ προς έγκριση!

Τέλος, να υπενθυμίσω στους ανιστόρητους και “ολοκληρωτικούς” του ΣΥΡΙΖΑ ότι το “τεκμήριο Αθωότητας” είναι κατάκτηση του ελληνικού νομικού πολιτισμού και συστατικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου. Αποτελεί δε για μεν τους νομικούς, νομική υποχρέωση για δε τα εν γένει πολιτικά πρόσωπα βασική δεοντολογική αρχή».

Όλα αυτά που τονίζει ο Αθανασίου περί του «τεκμηρίου της αθωότητας» που αποτελεί «κατάκτηση του ελληνικού νομικού πολιτισμού», θα ήταν απολύτως αυτονόητα σε άλλες εποχές, εποχές νομικής κανονικότητας.

Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αθανασίου είναι ο νομοθέτης υπουργός δικαιοσύνης, ο οποίος έκοψε την χρηματοδότηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής με ένα νομοθέτημα αντισυνταγματικό που καταστρατηγεί την «κατάκτηση του ελληνικού νομικού πολιτισμού», το «τεκμήριο της αθωότητας», αλλά επιβάλλεται ότι κάποιος καθίσταται κατηγορούμενος και όχι όταν καθίσταται ένοχος.

Εκτός κι αν το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει μονάχα για όσους δεν κόβουν ψηφαλάκια από τη Νέα Δημοκρατία…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skeuwros-athanasiou-to-tekmhrio-ths-athwothtas-ischuei-gia-olous-plhn-chrus#ixzz4hw0mXRvZ

Exit mobile version