Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”: Αυτοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”: Αυτοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος μίλησε στον Δ. Γιαννακόπουλο και στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” για το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και το νέο κύμα λαθρομετανάστευσης, για την μνημονιακή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και τις γαλλικές εκλογές.

 Σταθερή κοινωνική αναφορά, με προσέγγιση στη νεότερη γενιά ψηφοφόρων, εμφανίζει στις μετρήσεις της κοινής γνώμης η Χρυσή Αυγή, το ποσοστό της οποίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Metron Analysis, ανέρχεται στο 8,4%. Ειδικότερα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης δείχνουν ότι το 7% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου είναι ηλικίας 18-34 ετών και το 11,6% από 35 έως 44 ετών, ενώ, αντιθέτως, πολύ περιορισμένη (1,8%) καταγράφεται η απήχηση της Χρυσής Αυγής στους άνω των 65 ετών ψηφοφόρους, που είναι κυρίως συνταξιούχοι.Περαιτέρω, το 19,3% που αυτοτοποθετείται στη Δεξιά δηλώνει την προτίμησή του στη Χρυσή Αυγή, όπως και το 4,3% των κεντροδεξιών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 4% των κεντρώων και το 3,8% των αριστερών επιλέγουν την Χρυσή Αυγή. Στο δε ερώτημα για το αν θα μπορούσαν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή όσοι επέλεξαν άλλα κόμματα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 θετικά απαντά το 11% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 13% της Ν.Δ., το 20% της Ένωσης Κεντρώων, το 11% τον Ποταμιού και το 10% των ΑΝ.ΕΛ. Ήτοι το πολιτικό σχήμα τον κ. Μιχαλολιάκου φαίνεται να έχει δυνητική διείσδυση στις περισσότερες κοινοβουλευτικές πτέρυγες – ενδεικτικό στοιχείο της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού.

ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ. Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και από τη θέση των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», καθώς το 55,4% αυτών τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ενιαίο νόμισμα, όταν ακόμη και στο ΚΚΕ το ποσοστό των «δραχμιστών» είναι χαμηλότερο, στο 46,5%. Τη Χρυσή Αυγή προτίθενται να ψηφίσουν επίσης το 5,6% των ανδρών και το 6,3% των γυναικών.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από τις ευρωεκλογές του 2014 έως τις δεύτερες εθνικές κάλπες του 2015, το εν λόγω κόμμα καταλαμβάνει την τρίτη θέση. «Όταν έχουμε έρευνες που δείχνουν ότι επτά στους δέκα Έλληνες τάσσονται κατά των μεταναστών, το συγκεκριμένο μέγεθος είναι βέβαιο ότι, όσο και αν αποσιωπάται τώρα, κάποτε θα εκφραστεί πολιτικά», σημειώνει στα «Π» ο κ. Μιχαλολιάκος.

Και συνεχίζει: «Μπορεί ο πρωθυπουργός να έσπευσε να κάνει συναινετικές δηλώσεις στη συνάντησή τον με τον Ερντογάν και παρά τις προκλήσεις τον τούρκου “σουλτάνου”, όμως οι Τούρκοι αντιδρούν στις “επιθέσεις φιλίας” των ραγιάδων με ακόμα περισσότερη προκλητικότητα και πίεση. Έτσι, είδαμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι ροές των λαθρομεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου αυξάνονται ανησυχητικά, προσεγγίζοντας αριθμούς που εδώ και καιρό φάνταζαν παρελθόν. Είδαμε ότι οι εισροές λαθρομεταναστών στο πρώτο μισό του μηνός έφτασαν τα 909 άτομα, όταν για ολόκληρο τον Απρίλιο είχαμε δεχτεί 1.028 άτομα.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο το πρώτο 15ημερο του Μαΐου έφτασαν 359 άτομα (281 όλο τον Απρίλιο), στη Χίο 467 (505 τον Απρίλιο) και στη Σάμο 83 (243 τον Απρίλιο). Οι αφίξεις αυτές ανέβασαν τον αριθμό των διαμενόντων στα νησιά σε 8.830 από 8.546 στα τέλη τον Απριλίου. Επιπλέον, δεν μπορεί να γίνεται πια λόγος περί “προσφύγων”, αφού το σύνολο των λαθρομεταναστών προέρχεται από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίοι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ταξιδεύουν αρχικά στην Τουρκία ως “τουρίστες” και ακολούθως περνούν στην Ελλάδα με τα γνωστά δουλεμπορικά σκάφη. Κατά την άποψή του «Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πλήρως τι συμβαίνει, όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνώντες να τους το αποκρύψουν».

Τα limit υρ και limit down

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξηγεί πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους νέους, τους ανέργους, τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα «είναι διπλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα των υπόλοιπων κομμάτων», ενώ, αντίθετα, το κόμμα του κυμαίνεται χαμηλά στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων «και σε όσους διαμορφώνουν τον κορμό του πελατειακού κράτους».

Επιτίθεται, δε, με δριμύτητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ: «Ο μεν κ. Τσίπρας, με τους χιλιάδες διορισμούς από το παράθυρο και τις χαριστικές ρυθμίσεις, δημιουργεί τη νέα νομενκλατούρα στο Δημόσιο και τη νέα διαπλοκή, ο δε κ. Μητσοτάκης, από κει που έλεγε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, τώρα δεσμεύεται για το ακριβώς αντίθετο».

Σχολιάζοντας την παρουσία της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει πως η υποψήφια της Ακροδεξιάς είχε ισχνή απήχηση στα μεγάλα αστικά κέντρα και στη νεολαία – δύο σημαντικές παράμετροι, που κατά την κρίση του επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. «Εμείς στις μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρούνται και τα κυριότερα κοινωνικά ζητήματα αυξάνουμε διαρκώς την αποδοχή μας. Βρισκόμαστε σε συνεχή άνοδο, όσο και αν προσπαθούν να μας μειώσουν με συνωμοσίες σιωπής», λέει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-sthn-efhmerida-parapolitika-autoi-pshfizoun-chrush#ixzz4i0v3I4Z8

Exit mobile version