Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε φιλομνημονιακή εκδήλωση αποθέωσαν ως… τιτάνα τον Βενιζέλο και το αμαρτωλό PSI

Το θράσος εκείνων που συμμετείχαν με τον πλέον ενεργό τρόπο στην καταστροφική διαχείριση τη μνημονιακής κατοχής πραγματικά δεν έχει όρια, καθώς όχι μόνο δεν έχουν την παραμικρή τύψη για την αρνητική συνεισφορά τους, αλλά καυχώνται γι αυτό!

Μόνο σύγχρονο Παρθενώνα δεν αποκάλεσε το αμαρτωλό PSI, που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου «Μύθοι και αλήθειες 2012 – 2017». Με απύθμενο θράσος και πρωτοφανή άγνοια ο πρώην υπουργός Οικονομικών (που έβγαζε συστηματικά εν μέσω κρίσης τα λεφτά του στο εξωτερικό…) είπε ότι «στο μέλλον θα μνημονεύουν την Ελλάδα για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και για το νεοελληνικό PSI»!

Η σύνθεση του κοινού, το οποίο δέχθηκε με ικανοποίηση τα όσα εξωφρενικά υποστήριξε ο «πολύς» Χαρδούβελης, είναι ενδεικτική για το όλο σάπιο κλίμα που κυριάρχησε σ΄αυτήν την εκδήλωση, όπου έτερος ομιλητής ήταν ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος. Μεταξύ αυτών ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Βρούτσης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο δε Προβόπουλος παρομοίασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο με… τιτάνα που σήκωσε στις πλάτες του την Ελλάδα, όταν το πολιτικό σύστημα βαλλόταν από παντού! Έφερε σαν παράδειγμα την εποχή που ο τότε υπουργός Οικονομικών, Βενιζέλος αρνήθηκε την προτροπή του Σόιμπλε να βγει η χώρα από την ευρωζώνη.

Στην αναδρομή που έκανε είπε επίσης ότι για την κρίση έφταιγε ότι το 2009 το έλλειμμα είχε «σκαρφαλώσει στο 16% και το δημόσιο χρέος στο 127% του ΑΕΠ», αλλά δεν είπε κουβέντα για τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου που οδήγησαν στα Μνημόνια. Αντίθετα και οι δύο ομιλητές υποστήριξαν ότι αν η Χώρα δεν βγήκε από την κρίση οφείλεται στο ότι δεν εφάρμοσε αρκετά καλά τα Μνημόνια και οι κυβερνήσεις –πλην του Β. Βενιζέλου – δεν ανέλαβαν την ιδιοκτησία του προγράμματος.

«Το κόστος που πληρώνει η χώρα γι αυτά τα δυόμισι χρόνια, για τις ιδεοληψίες, τα λάθη, τις εμμονές και τους τυχοδιωκτισμούς, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Βενιζέλος.

Όχι μόνο κατέστρεψαν την Χώρα, ο πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, ο Χαρδούβελης, ο Προβόπουλος και αρκετοί από τους θαμώνες της συγκεκριμένης φιλομνημονιακής εκδήλωσης, αλλά με απύθμενο θράσος ζητούν να τους αποδοθούν και συγχαρητήρια για το εθνοπροδοτικό έργο τους, που επτά χρόνια τώρα ταλαιπωρεί την Πατρίδα και τον Λαό, καταντώντας τους έρμαια στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων. Ντροπή τους θα λέγαμε, αλλά ποιος απ΄αυτούς έχει την έστω στοιχειώδη ευθιξία για να την αντιληφθεί;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-filomnhmoniakh-ekdhlwsh-apothewsan-ws-titana-ton-benizelo-kai-to-amartwl#ixzz4i1WVd6pq

Exit mobile version