Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Δυτική Αττική – Μέγαρα

Την Παρασκευή 26 Μαΐου μέλη και φίλοι της Τ.Ο. Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στο νοσοκομείο “Ελπίς” δίνοντας μια ξεκάθαρη απάντηση ότι οι Έλληνες Εθνικιστές θα συνεχίσουν να προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκπρόσωποι των Τοπικών Οργανώσεων Δυτικής Αττικής και Μεγάρων συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς μονής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (Μακρυνός). Πλήθος Πιστών τήρησε και φέτος το έθιμο και η συμμετοχή των εκπροσώπων των Τοπικών οργανώσεων επικροτήθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους και μας τόνισαν ότι είμαστε ο μοναδικός πολιτικός φορέας που βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες, δίπλα στα ήθη και τα έθιμα του τόπου κρατώντας ψηλά την παράδοση με έμπρακτο τρόπο.

Σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειοδυτικά των Μεγάρων, στους πρόποδες των Γερανείων, σε υψόμετρο 200 μέτρων ορθώνεται η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου του Μακρινού. Η παράδοση λέει ότι ένας βοσκός βρήκε τα ιερά λείψανα του Αγίου και την θαυματουργή του εικόνα όπου είχαν θάψει δύο μοναχοί από την Κωνσταντινούπολη όταν έψαχναν να βρουν που θα χτίσουν μοναστήρι και έπεσαν στα χέρια πειρατών. Η Μονή στα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν σε μεγάλη ακμή σαν αντρικό μοναστήρι με τους καλόγερους να συνεισφέρουν με τον οπλισμό τους μεγάλη βοήθεια στην επανάσταση του 1821, παίρνοντας μάλιστα και ένα από τα έξι κανόνια του Δράμαλη.

Στα χρόνια της απελευθέρωσης ερήμωσε. Οι Βαυαροί του Όθωνα έβγαλαν διαταγή να κλείσει το μοναστήρι. Επανιδρύθηκε όμως το 1960 και από τότε οι Μεγαρίτες όταν έχουν κάποιο πρόβλημα ζητούν την βοήθεια του Αγίου και τάζουν να πάμε με τα πόδια στο μοναστήρι συνήθως παραμονή 25 Μαΐου που είναι η γιορτή του. Εμείς με την σειρά μας ευχηθήκαμε να έρθει γοργά το ποθούμενο και να λάμψει μια Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn666#ixzz4iTKqD3fm

Exit mobile version