Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερντογάν στις εκδηλώσεις για την σφαγή των Ελλήνων: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα μάθημα για την ανθρωπότητα»

Ερντογάν στις εκδηλώσεις για την σφαγή των Ελλήνων: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα μάθημα για την ανθρωπότητα»

Όπως κάθε χρόνο, χθες η ηγεσία της «φίλης» τουρκίας γιόρτασε σε εκδηλώσεις έντονου οθωμανικού κιτς την κατάκτηση της Πόλεως. Σε πλήρη αντίθεση, στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην χθεσινή του ομιλία, κανένα κόμμα, πλην Χρυσής Αυγής βεβαίως και σε αυτό το θέμα, δεν κατέθεσε έστω ένα στεφάνι στην μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν στα Τείχη της Πόλεως.

Στις εκδηλώσεις που περιείχαν χορωδίες γενίτσαρων, τελετουργικό κάψιμο και γκρέμισμα των τειχών της Πόλεως, τυμπανοκρουσίες και παραλήρημα ανθελληνικού μίσους, κεντρικός ομιλητής ήταν φυσικά ο νέος σουλτάνος της τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε για άλλη μία φορά, λέγοντας ότι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν «γεμάτη μαθήματα για όλη την ανθρωπότητα».

Αναλυτικότερα, ο Ερντογάν υποστήριξε προκλητικά και ανιστόρητα ότι «Η Κωνσταντινούπολη που υπήρξε πρωτεύουσα για διαφορετικά κράτη και κουλτούρες από την εποχή της ίδρυσής της έγινε το κέντρο ειρηνικής συνύπαρξης και ανοχής κάτω από την δίκαιη ηγεσία του Μωάμεθ του Πορθητή». Τι ειρηνική συνύπαρξη ήταν αυτή με Γενοκτονίες και βασανιστήρια είναι ένα πραγματικό ερώτημα…

Συνέχισε δε με υπονοούμενα για τις Γενοκτονίες που βίωσαν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και άλλοι πληθυσμοί που βρέθηκαν υπό τον τουρκικό ζυγό, λέγοντας: «Όλα τα στοιχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησαν φιλικά σε αυτή την περιοχή ζουν με τον ίδιο ειρηνικό και φιλικό τρόπο στην σημερινή δημοκρατία της Τουρκίας. Όπως έδειξε η ιστορία αυτοί που θέλησαν να καταστρέψουν αυτό το ειρηνικό κλίμα αντιμετώπισαν απογοήτευση».

Πέρα από τις ανθελληνικές και προκλητικές δηλώσεις του, πάντως, ο Ερντογάν είχε ένα δίκιο, που δεν το κατάλαβε και που ο ίδιος δεν το εννοούσε έτσι. Όντως η Άλωση της Πόλεως αποτέλεσε ένα μάθημα για όλη την ανθρωπότητα τότε. Ήδη από το 1463 ο Κροκόδειλος Κλαδάς και τα παλικάρια του είχαν αναλάβει ένοπλη δράση κατά των Οθωμανών, αρχικά στην περιοχή της Μάνης και αργότερα μέχρι την Ήπειρο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περίπου την ίδια περίοδο, τον Ιούνιο του 1462, ο Μωάμεθ γνώριζε την συντριβή στην ευρύτερη περιοχή της Βλαχίας. Η Ευρώπη θωρακίστηκε και εν τέλει οδηγηθήκαμε στην πρώτη πολιορκία της Βιέννης το 1529 και την ήττα του Σουλεϊμάν του «Μεγαλοπρεπούς».

Όντως, λοιπόν, η Άλωση της Πόλεως ήταν ένα μάθημα τότε για την ανθρωπότητα. Ένα μάθημα που θα πρέπει να αναγνωστεί και σήμερα, διότι είναι τραγικά επίκαιρο. Ένα μάθημα που πρωτίστως θα πρέπει να θυμηθούμε και πάλι στην Ελλάδα, που – επαναλαμβάνουμε – κανείς, πλην Χρυσής Αυγής, δεν τίμησε τους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλεως.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erntogan-stis-ekdhlwseis-gia-thn-sfagh-twn-ellhnwn-h-katakthsh-ths-kwnstant#ixzz4iYK8Q3Vz

Exit mobile version