Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φόβοι των αρχών για τζιχαντιστές στα “hot spots”: Έχουν αναφερθεί «πρόσφυγες» να τραγουδούν ύμνους του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Φόβοι των αρχών για τζιχαντιστές στα “hot spots”: Έχουν αναφερθεί «πρόσφυγες» να τραγουδούν ύμνους του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Σε επιφυλακή δείχνουν να βρίσκονται οι αρχές για το ενδεχόμενο ριζοσπαστικοποίησης «προσφύγων» στα λεγόμενα hot spot. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Έθνους», οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται διάφορα σχέδια και έχουν αυξήσει τα δίκτυα πληροφόρησης για τον έγκαιρο εντοπισμό ακραίων στοιχείων.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα δίκτυα της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν ανησυχία, αφού «σε μία-δύο περιπτώσεις μάς έχει αναφερθεί ότι άτομα, που έχουν αναπτύξει αντικοινωνική συμπεριφορά και έχουν απομονωθεί από ομοεθνείς τους, να τραγουδούν “ύμνους” του Ισλαμικού Κράτους ή να τάσσονται ανοιχτά υπέρ της δράσης τους».

Όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.: «Μέχρι σήμερα, στόχος του Ισλαμικού Κράτους έχουν υπάρξει εδάφη μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Από την Ελλάδα έχουν περάσει αποδεδειγμένα μέλη του ISIS, αλλά μόνο για να μεταβούν σε άλλες χώρες ή να προμηθευτούν διαβατήρια και έγγραφα. Ο κίνδυνος που διατρέχει η χώρα είναι η εμφάνιση ατόμου που θα δράσει αυτόνομα, όπως έχουμε δει να συμβαίνει στην Ευρώπη. Γίνονται εκπαιδεύσεις στα στελέχη των υπηρεσιών για να μπορούν να είναι σε θέση να προλάβουν να αναγνωρίσουν τα σημάδια ριζοσπαστικοποίησης ενός ατόμου, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς το δίκτυο πληροφόρησής μας»

Όλα αυτά τα ομολογουμένως φρικώδη, το ρεπορτάζ του «Έθνους» τα αποδίδει στην «απόγνωση» από την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου, ουσιαστικά προτρέποντας να δοθεί άσυλο σε όλους.

Βεβαίως, κοιτώντας κανείς τους θύτες των τρομοκρατικών ισλαμικών επιθέσεων θα αντιληφθεί ότι πρόκειται είτε για άτομα που έλαβαν άσυλο και θεωρούνταν «ενσωματωμένοι», είτε για άτομα που γεννήθηκαν στις χώρες που έπληξαν και άρα θεωρούνταν «ευρωπαίοι πολίτες».

Συνεπώς, το βασικό συμπέρασμα που βγάζει το ρεπορτάζ του «Έθνους» είναι ένοχα λανθασμένο, δείχνοντας προς την καταστροφική κατεύθυνση, σε αντίθεση με την πολιτική των χωρών που αποδεδειγμένα δεν έχουν χτυπήματα ισλαμικής τρομοκρατίας, ούτε κινδυνεύουν από αυτά, που είναι η πολιτική των «κλειστών συνόρων».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/foboi-twn-archwn-gia-tzichantistes-sta-hot-spot-echoun-anaferthei-prosfuges#ixzz4iYVUKvPX

Exit mobile version