Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμη και το ποδόσφαιρο χρησιμοποιούν οι πράκτορες της Τουρκίας στην Θράκη

Ακόμη και το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου χρησιμοποιούν οι εγχώριοι πράκτορες της Άγκυρας προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια τουρκοποίησης της Θράκης. Τα τελευταία χρόνια οι πράκτορές της στα χωριά επιδίδονται στο να σχηματίζουν υποτυπώδεις ομάδες και κάνουν επισκέψεις για τα μάτια των τουρκικών ΜΜΕ, όπου ψευτοπαράγοντες και ανθέλληνες φωτογραφίζονται με σημαίες της ανεξάρτητης δυτικής Θράκης.

Τρανό παράδειγμα της εν λόγω προσπάθειας αποτελεί πριν από λίγες ημέρες η επίσκεψη της ομάδας «Ένωση Γιακά» που σχημάτισαν οι τουρκόψυχοι στα χωριά Αγιοχώρι, Νέδα, Ήπιο και στροφή. Με επικεφαλής τον πρόεδρο Ερντί Σερίφ η διοίκηση και οι ποδοσφαιρικές επισκέφτηκαν το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), που χαρακτηρίζεται ως ένα εκ των πιο σκληροτράχηλων πολέμιων της Ελλάδας και βασικός παίκτης στην προσπάθεια κοσοβοποίησης της Θράκης.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Αλή Εμίν Λατίφ τόνισε: «Με τις αθλητικές σας δραστηριότητες συμβάλλετε στην ενότητα και την ομοψυχία των Τούρκων της δυτικής Θράκης στην ειρήνη και τη φιλία. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη συμβολή στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της δυτικής Θράκης». Παράλληλα ο Λατίφ και ο Σερίφ πόζαραν περιχαρείς με «κορνιζωμένο» γεωγραφικό χάρτη που απεικονίζει τη Θράκη ανεξάρτητη, εικόνα που κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ!

Ανενόχλητοι οι συνοδοιπόροι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι σκοπός τους είναι ο αφελληνισμός και η διχοτόμηση της Θράκης. Την ίδια ώρα το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών τηρεί μια στάση χαρακτηριστικής αδράνειας, η οποία επί της ουσίας ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι η Θράκη παραδίδεται έρμαιο στις ορέξεις του τουρκικού επεκτατισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akomh-kai-to-podosfairo-chrhsimopoioun-oi-praktores-ths-tourkias-sthn-thrak#ixzz4iaKGhAWs

Exit mobile version