Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H Nέα Δημοκρατία (ξανα)προδίδει την Μακεδονία μας

H Nέα Δημοκρατία (ξανα)προδίδει την Μακεδονία μας

OΡΓΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑ 18 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑΣ

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια… Είναι τουλάχιστον αστείο να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Πάνος Καμμένος, την στιγμή μάλιστα που συγκυβερνά με την Αριστερά, επιφανή στελέχη της οποίας έχουν κατά καιρούς κάνει δημόσιες τοποθετήσεις ΥΠΕΡ του… δικαιώματος των Σκοπιανών στην χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Πάμε όμως παρακάτω: Με αφορμή την δήλωση αυτή, ομάδα 18 βουλευτών της «πατριωτικής» ΝΔ, κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ούτε λίγο ούτε πολύ στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων, αναφέροντας πως «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Με απλά λόγια, οι φιλελέδες εθνομηδενιστές, υποστηρίζουν ότι η «λύση» θα πρέπει να είναι η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας! Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις υπογραφές, διακρίναμε εκείνες του Κουμουτσάκου, του Κεφαλογιάννη, της Βούλτεψη και του… ελληνολάτρη Άδωνι Γεωργιάδη…

ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε η Παμμακεδονική Ένωση των ΗΠΑ όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μας έκανε αλγεινή εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι 18 βουλευτές για να καταγγείλουν τη θέση ότι η χρήση του όρου Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Μάλιστα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε ένα χρονικό σημείο κρίσιμο για την περιοχή και τη στιγμή που το κρατίδιο των Σκοπίων καταρρέει υπό το βάρος της δικής του πολιτικής τού αλυτρωτισμού, προκλητικότητας και αδιαλλαξίας, οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινήθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ δείχνοντας μία υπερευαισθησία! Ελπίζουμε ότι πρόκειται για μία άτυχη στιγμή του κόμματος της ΝΔ και ότι δεν εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών και της ηγεσίας. Ζητάμε καθαρές θέσεις για το εθνικό μας ζήτημα σε ένα τόσο κομβικό σημείο».

Εμάς πάντως δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη η στάση της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους χειρισμούς της επί του μεγάλου αυτού εθνικού ζητήματος όποτε βρέθηκε στην κυβέρνηση, ούτε τον πατέρα του σημερινού της προέδρου, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όταν οι Έλληνες φλέγονταν από πατριωτισμό στα μεγάλα συλλαλητήρια του 1993, εκείνος δήλωνε με χαρακτηριστική άνεση ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας «θα έχει ξεχαστεί σε δέκα χρόνια».

Έτσι ήταν ανέκαθεν η ψοφοδεξιά που μετράει ουκ ολίγες προδοσίες, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στα Εθνικά ζητήματα. Τουλάχιστον οι Συριζαίοι είναι ξεκάθαροι και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Οι Νεοδημοκράτες ας πάψουν να υποκρίνονται τους «μακεδονομάχους» για τα ψηφαλάκια.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-nea-dhmokratia-janaprodidei-thn-makedonia-mas#ixzz4ifzOArqS

Exit mobile version