Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκληρή συμμορία πέντε αφγανών σκορπούσε τον τρόμο στο “hot spot” του Ελληνικού

Σκληρή συμμορία πέντε αφγανών σκορπούσε τον τρόμο στο “hot spot” του Ελληνικού

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στην εκκένωση του Ελληνικού από «πρόσφυγες» και την μεταφορά τους σε άλλες περιοχές, υπάρχει όμως μια πολύ σημαντική παράμετρος σ’ αυτήν την ιστορία, η οποία δεν έχει λάβει την έκταση δημοσιότητας που της αρμόζει.

Αφορά μία από τις πιο «σκληρές» ομάδες αλλοδαπών, αποτελούμενη από σεσημασμένους για όπλα και ναρκωτικά, για την οποία έχει εξακριβώσει η Αστυνομία ότι είχε βρει κατάλυμα και είχε μετατρέψει σε στρατηγείο της τον αυτοσχέδιο καταυλισμό λαθρομεταναστών στο Ελληνικό. Οι Αρχές έχουν πλήρη εικόνα για την πενταμελή συμμορία αφγανών, οι οποίοι σκορπούν τον τρόμο στους υπόλοιπους λαθρομετανάστες, εκβιάζοντας και προκαλώντας συνεχώς προβλήματα στις οικογένειες που παραμένουν στο πρώην αεροδρόμιο.

Από τους πέντε αδίστακτους αφγανούς ο ένας έχει κατηγορηθεί για υπόθεση όπλων και ναρκωτικών, ενώ ένας άλλος είχε βάλει τρεις φορές φωτιά στο κτίριο όπου φυλάσσονται κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Για ακόμα έναν υπήρξε καταγγελία για βιασμό, χωρίς, όμως, η υπόθεση να προχωρήσει, καθώς, προφανώς υπό το καθεστώς τρόμου, η γυναίκα η οποία είχε κάνει την καταγγελία πήρε πίσω την κατάθεσή της.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, ανάμεσα στα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας βρίσκεται και ο αλλοδαπός ο οποίος είχε προσπαθήσει να χειροδικήσει σε βάρος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, όταν είχε μεταβεί προ μηνών στο Ελληνικό. Αν, μάλιστα, ανακαλυφθεί ότι είναι και ενεργός «αντιρατσιστής» δεν θα εκπλαγούμε καθόλου.

Παρά το γεγονός ότι τα στόματα παραμένουν κλειστά, η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ότι σε έναν από τους αφγανούς – βασικό μέλος της συμμορίας- έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών του, ενώ μαζί με τους υπολοίπους πολλές φορές δήλωνε παραπάνω μερίδες φαγητού και έπειτα τις… πουλούσε. Η ομάδα των πέντε διέμενε στο κτίριο των αφίξεων, ενώ καθημερινά είχε επαφές εκτός καταυλισμού με άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Οι συμμορίες και τα ξεκαθαρίσματα των λογαριασμών στο Ελληνικό είχαν αρχίσει από τον Ιούλιο του 2016, όταν δύο ομάδες αφγανών ήρθαν σε αντιπαράθεση και συμπλοκή, με αποτέλεσμα ένας 16χρονος να πέσει νεκρός από μαχαιριά. Στις 19 Απριλίου 2016, ένας 40χρονος ιρανός είχε σκοτώσει 50χρονο αφγανό στο Πεδίον του Άρεως έπειτα από συμπλοκή για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Όπως είχε αποδειχθεί, δράστης και θύμα διέμεναν στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Πραγματικά «μπουμπούκια» αυτοί οι αφγανοί συμμορίτες, με την εύλογη απορία που δημιουργείται να αφορά το αν μεταφέρθηκαν κι αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους «πρόσφυγες» σε άλλες τοποθεσίες ή επιτέλους συνελήφθησαν για την εγκληματική τους δράση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sklhrh-summoria-pente-afganwn-skorpouse-ton-tromo-sto-ellhniko#ixzz4isC99g9p

Exit mobile version