Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ, Ελευθέριο Άνθη στην Κέρκυρα

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τελέστηκε η κηδεία των λειψάνων του Κερκυραίου ήρωα της Κύπρου, Λευτέρη Άνθη, τα οστά του οποίου ταυτοποιήθηκαν στη Μεγαλόνησο 43 χρόνια μετά το θάνατό του κατά την τουρκική εισβολή του Αττίλα 2.

Την μνήμη του Ήρωα της ΕΛΔΥΚ τίμησαν οι συναγωνιστές και βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αϊβατίδης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Η κηδεία τελέστηκε από το Α’ νεκροταφείο στη Γαρίτσα, ενώ η μνημόσυνη τελετή προηγήθηκε στον Ι.Ν. Βλαχερνών Γαρίτσας. Ο Λευτέρης Άνθης έπεσε υπερασπιζόμενος την Κύπρο, ωστόσο, έως πέρσι δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση των οστών του.

Η ταυτοποίηση

Δεκαετίες μετά, μαζί με 16 ακόμη Έλληνες στρατιώτες, ταυτοποιήθηκε μέσω του Προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ελεύθερες περιοχές, ενώ άλλες 10 ταυτοποιήσεις αφορούν το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Τα οστά εντοπίστηκαν στη διάρκεια ανασκαφών της ΔΕΑ το 2013 και το 2015 ύστερα από μαρτυρίες. Για την ταυτοποίηση χρησιμοποιήθηκε DNA από τον μοναδικό επιζών στενό του συγγενή, τον αδελφό του Γιάννη Άνθη ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ακολούθησε το φέρετρο με τα οστά, ενώ είχε μεταβεί προ μερικών μηνών στην Κύπρο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-ton-hrwa-ths-elduk-eleutherio-anthh-sthn-kerkura#ixzz4iwoqFCND

Exit mobile version