Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αξιωματούχος του ΔΝΤ ξεσκεπάζει την απάτη του Σύριζα: Σε δύο μήνες η Ελλάδα θα ζητήσει νέα χρηματοδότηση

Αξιωματούχος του ΔΝΤ ξεσκεπάζει την απάτη του Σύριζα: Σε δύο μήνες η Ελλάδα θα ζητήσει νέα χρηματοδότηση

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Το φιάσκο της «σκληρής διαπραγμάτευσης» της συγκυβέρνησης με τους ξένους δανειστές που κατέληξε σε άνευ όρων παράδοση έχει δημιουργήσει σύγχυση και πονοκέφαλο στα κυβερνητικά στελέχη, που ρίχνονται το ένα μετά το άλλο στη νέα «σκληρή μάχη» της δημιουργίας εντυπώσεων και κατευνασμού της κοινής γνώμης για την επερχόμενη καταστροφή που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Ακόμα και σήμερα, που όλοι παραδέχονται ανοιχτά ότι το ζήτημα της ρύθμισης του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος θεωρείται λήξαν και αν ποτέ συζητηθεί, τότε θα συζητηθεί -στην καλύτερη των περιπτώσεων- με την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών, τα ειδησεογραφικά μέσα έχουν κατακλύσει τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με ειδήσεις που κάνουν λόγο για οριστική διευθέτηση του ζητήματος εντός των επόμενων ημερών.

Τη στιγμή που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν ανεμπόδιστα την προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, χρεώνοντας σε αυτήν την επιτυχία της ρύθμισης του χρέους και μάλιστα για πρώτη φορά, γεγονός που υποτίθεται ότι θα οδηγήσει τη χώρα εκτός επιτροπείας των μνημονίων, τα ξένα ενημερωτικά μέσα αναπαράγουν εδώ και αρκετές ώρες δηλώσεις αξιωματούχου του ΔΝΤ με τις οποίες μπαίνει ένα τέλος στους πανηγυρισμούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αρχικά, το στέλεχος του ΔΝΤ αναφέρει ότι η Ελλάδα πράγματι προσπαθεί να κλείσει μια νέα συμφωνία με τους θεσμούς εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, αλλά υπό μία προϋπόθεση, αυτή της πληρωμής των τοκοχρεολυσίων προς τους δανειστές εντός χρονοδιαγράμματος, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, άρα και για τον θεσμό που εκπροσωπεί, δε θα αποτελέσει παρά μια θετική εξέλιξη που ενδεχομένως να οδηγήσει σε συζήτηση (και όχι λύση) για το χρέος. Επιπλέον, λεπτά πολιτικά ζητήματα όπως οι γερμανικές εκλογές καθυστερούν την σύγκλιση των Ευρωπαίων δανειστών και των τεχνικών κλιμακίων σε μια τελική, βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος και η οποιαδήποτε συμφωνία επέλθει στις 15 Ιουνίου θα είναι απλώς ένα μεταβατικό στάδιο για την εφαρμογή νέων μέτρων!

Το ανώνυμο στέλεχος του ΔΝΤ υπενθυμίζει πως πέρα από τη συζήτηση για το χρέος πρέπει να εξεταστούν κι άλλα, εξίσου σοβαρά θέματα όπως το ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές μόνο για το μήνα Ιούλιο περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω νέας χρηματοδότησης! Δηλαδή το ΔΝΤ παραδέχεται έμμεσα ότι η Ελλάδα σύναψε νέα συμφωνία με την υπογραφή του 4ου μνημονίου, ώστε 2 μήνες αργότερα να βρεθεί σε θέση οικονομικής δυσπραγίας, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα διαπραγμάτευση και, άρα, νέα μέτρα για την επικύρωση αναχρηματοδότησης με δυσμενέστερους όρους!

Είναι θέμα χρόνου να θριαμβολογήσουν οι ανάλγητοι μνημονικοί για την συνέχεια της χρηματοδότησης της χώρας, αφού μόνο έτσι δύνανται να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Το τίμημα της χρηματοδότησης, όμως, θα είναι νέα μέτρα και το πράσινο φως για μια θεωρητική συζήτηση γύρω από το χρέος, που διογκώνεται με τα μνημόνια και ρυθμίζεται μόνο με την καταγγελία του χρέους ως επαχθούς. Κάθε άλλη εναλλακτική αποτελεί ημίμετρο και προϊόν πολιτικής απάτης, σαν αυτή που ξεσκέπασε το στέλεχος του ΔΝΤ με δηλώσεις που καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε τη χώρα για να κερδίσει πολιτικό χρόνο, παίζοντας βρόμικο παιχνίδι πίσω από την πλάτη των εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ajiwmatouchos-tou-dnt-jeskepazei-thn-apath-tou-suriza-se-duo-mhnes-h-ellada#ixzz4ix2sleRz

Exit mobile version