Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φοβού τους σκοπιανούς και δώρα φέροντες!

Στροφή φαίνεται πως κάνει η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου.

Έτσι, ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, απήντησε ως εξής σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης:

«Θα ασκήσουμε μία σοφή και συνετή πολιτική, από κοινού με την αντιπολίτευση, για να βγάλουμε το ζήτημα της ονομασίας από την πολιτική αντιπαράθεση, να οικοδομήσουμε συναίνεση και, όταν θα υπάρξει αξιοπρεπής λύση, όλοι μαζί να στηρίξουμε τη λύση αυτή. Το όνομα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής πολιτικής διαμάχης, εάν θέλουμε να κλείσει πράγματι αυτό το ζήτημα.

Ξέρετε, όταν υπήρξε το 2012 μία προσπάθεια εκ μέρους μιας ολόκληρης ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ να ξεκινήσει η χώρα διαπραγματεύσεις παρά το ζήτημα της ονομασίας, η προσπάθεια αυτή ανακόπηκε από τη «μαύρη Δευτέρα» τον Δεκέμβριο του 2012 (σ.σ. επεισόδια στο σκοπιανό κοινοβούλιο κατά την υιοθέτηση του προϋπολογισμού) και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 δεν κάναμε τίποτα».

Προφανώς, οι νεοταξίτες ετοιμάζουν λύση-πακέτο για το ζήτημα της ονομασίας, με εκατέρωθεν «υποχωρήσεις», για να βάλουν μετά τα Σκόπια στην Ε.Ε.

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/fobou-tous-skopianous-kai-dwra-ferontes#ixzz4j3mLydd8

Exit mobile version