Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αριστερό μνημόνιο και Ιατροί του ΕΣΥ

Αν νομίζατε ότι το τελευταίο μνημόνιο έχει να κάνει μόνο με τους ιατρούς της γειτονιάς, τους στυλοβάτες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , κάνετε λάθος. Δεν την γλύτωσαν ούτε οι ιατροί των δημόσιων δομών υγείας. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι πανηγυρίζουν για αύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος.Δίνουν 1 και παίρνουν πίσω 3 όπως αναφέρεται στο κείμενο το μνημονίου.

Από την μία αυξάνουν το νοσοκομειακό επίδομα αλλά το χρονοεπίδομα και το επίδομα βιβλιοθήκης εντάσσονται στο βασικό μισθό. Η αύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος είναι ψίχουλα. Αποσυνδέεται και η αποζημίωση της εφημερίας από το βασικό μισθό και ορίζεται ποσό ωριαίας αμοιβής εφημερίας. Για τον ειδικευόμενο π.χ. είναι 4,48 ευρώ την ώρα.

Έτσι ενώ ο υπουργός υγείας περιχαρής δήλωσε την αύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος, με την κατάργηση του χρονοεπιδόματος και τους επιδόματος βιβλιοθήκης, που ενσωματώνονται στον βασικό μισθό και φορολογούνται κανονικά, οι μισθοί μειώνονται. Σε αυτή την μείωση υπολογίστε και τα νέα μισθολογικά κλιμάκια αλλά και την μείωση του αφορολογήτου, που διαμορφώνονται αρνητικά το ισοζύγιο για τον ιατρό και οδηγούν σε χαμηλότερες ακόμα αποδοχές.

Οι μάγοι του υπουργείου με τα κόλπα τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ειδικά μισθολόγια των νοσοκομειακών ιατρών δεν θα πειραχθούν. Η ανάλυση των εντολών του μνημονίου που ψήφισαν όμως δεν τους δικαιώνουν.

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 202)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 098 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aristero-mnhmonio-kai-iatroi-tou-esu#ixzz4j7XJC375

Exit mobile version