Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διάσπαση στις σχέσεις Κατάρ και άλλων σουνιτικών χωρών εξ αιτίας της… Αλ Κάιντα

Διάσπαση στις σχέσεις Κατάρ και άλλων σουνιτικών χωρών εξ αιτίας της… Αλ Κάιντα

Πριν από λίγες χώρες έγινε γνωστό ότι αρκετά βασιλικά εμιράτα του Αραβικού Κόλπου μεταξύ των οποίων και η Σαουδική Αραβία αλλά και η Αίγυπτος διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ με την κατηγορία ότι ευνοεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Το να κατηγορεί βέβαια η Σαουδική Αραβία το Κατάρ για δραστηριότητες ενίσχυσης της ισλαμικής τρομοκρατίας αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, αφού είναι γνωστό ότι και το Ριάντ είναι μεταξύ αυτών που χρηματοδότησαν όλες αυτές τις βαχαμπιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις που αιματοκύλισαν την Μέση Ανατολή, αλλά και την Ευρώπη.

Εξ άλλου ο πρόσφατα αποθανών σιωνιστής ιεροκήρυκας της Παγκοσμιοποίησης Μπρεζίνσκι ουκ ολίγες φορές το έχει παραδεχθεί σε ομιλίες του και στα συγγράμματα του. Φαίνεται όμως ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Τραμπ στην Σαουδική Αραβία είχε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την καταπολέμηση των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων και ανάγκασε το Ριάντ να αποσκιρτήσει (;) από τον διεθνή τρομοκρατικό άξονα που ειρήσθω εν παρόδω ήταν δημιούργημα της σιωνιστικής Ουάσιγκτον.

Είναι πολύ νωρίς για να αναλυθεί σε βάθος η απόφαση αυτή των βασιλικών δικτατοριών του Κόλπου και της Αιγύπτου εναντίον του Κατάρ, πάντως ο εξοστρακισμός του Κατάρ δεν αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την λύση της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Γίνεται όμως ορατή μια αλλαγή πλεύσης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για την περιοχή, κάτι που θα επηρεάσει θετικά και τις σχέσεις με την Ρωσία και τα γεωπολιτικά δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θέτει την Τουρκία αντιμέτωπη με τις έως τώρα λανθασμένες επιλογές της εξωτερικής της πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diaspash-stis-scheseis-katar-kai-allwn-sounitikwn-chwrwn-ej-aitias-ths-al-k#ixzz4j98ZHuQ3

Exit mobile version