Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρέχουν πίσω από τους δανειστές: Νέα προαπαιτούμενα λίγες μέρες πριν το Eurogroup

Ενώ η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ και οι βουλευτές της συμπολίτευσης υποστηρίζουν ότι με την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου άνοιξε ο δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, της επόμενης δόσης και της ρύθμισης του χρέους, 10 μέρες πριν το Eurogroup οι ίδιοι τρέχουν για να ολοκληρώσουν τα «τελευταία» προαπαιτούμενα για να μην υπάρξουν παρατράγουδα, τουλάχιστον για την εκταμίευση της δόσης.

Η ρητορική της κυβέρνησης και η περίφημη διαπραγμάτευση πέφτει μέρα με την μέρα στο κενό αφού οι δανειστές το μόνο που ζητούν είναι νέα μέτρα και για την ρύθμιση του χρέους… ζητούν νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή νέο μνημόνιο!

Βέβαια οι συριζαίοι μαζί με τους Ανέλ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα απολύτως στις διαβουλεύσεις των επόμενων ημερών και αρέσκονται στο να λένε συνεχώς ψέμματα στον Ελληνικό Λαό για να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις καρέκλες της εξουσίας.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω είναι συνέπειες του τρίτου Μνημονίου που σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο Σύριζα, ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι, Ανέλ υπερψήφισε στις 14 Αυγούστου του 2015.

Tα προαπαιτούμενα στα οποία υπάρχουν ακόμη μικρές οι μεγαλύτερες εκκρεμότητες είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

– Ο επανυπολογισμός και η επεξεργασία των αιτήσεων συνταξιοδότησης με βάση τους νέους κανόνες (δηλαδή τις μειώσεις) που θα ισχύουν για τις συντάξεις που θα εκδίδονται σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016). Η προαπαιτούμενη ενέργεια προβλέπει ότι τουλάχιστον το 10% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από τις 13 Μαΐου 2016 ως τον Δεκέμβριο του 2016 πρέπει να επανυπολογιστούν και να διεκπεραιωθούν.

– H παροχή από ελληνικής πλευράς νομικής γνωμοδότησης ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ καθώς και λεπτομερών ποσοτικών στοιχείων για το αν οι αλλαγές αυτές θα έχουν αναδιανεμητικό αντίκτυπο.

– Για το Ελληνικό εκκρεμεί η ολοκλήρωση ενός σύνθετου προαπαιτούμενου που περιλαμβάνει: την επίλυση των εκκρεμοτήτων για τις αρχαιολογικές και δασικές εκτάσεις, την οριστική ρύθμιση για την χορήγηση αδειών Καζίνο στην Αττική και τον ορισμό ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με τους επενδυτές.

– Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης. Η κυβέρνηση πρέπει να δημοσιεύει ένα εξαμηνιαίο δελτίο τιμών (κάθε Μάιο και Νοέμβριο) για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

– Η επέκταση της προσωρινής εθελοντικής συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και το 2018.

– Στο πλαίσιο του Νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό εκκρεμεί ένα μέρος της δευτερεύουσας νομοθεσίας που θα ρυθμίζει τη δράση των διαχειριστών αφερεγγυότητας.

– Εκκρεμούν επίσης ενέργειες για τα οικονομικά της ΔΕΗ καθώς και η προώθηση της μελέτης επάρκειας ισχύος του ΑΔΜΗΕ στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

– Εκκρεμεί, τέλος, μια υπουργική απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές των χωροταξικών σχεδίων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/trechoun-pisw-apo-tous-daneistes-nea-proapaitoumena-liges-meres-prin-to-eur#ixzz4j9DxvhFN

Exit mobile version