Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μένουνε Ελλάδα! Η Τσεχία αναστέλλει τη μετεγκατάσταση «προσφύγων» από την χώρα μας

Μένουνε Ελλάδα! Η Τσεχία αναστέλλει τη μετεγκατάσταση «προσφύγων» από την χώρα μας

Μπλόκο και από την Τσεχία – Δεν θα υποδέχεται «πρόσφυγες» από την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας

Την απόφασή της να αναστείλει τη μετεγκατάσταση των «προσφύγων» από την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως αυτή επιβάλλεται μετά τη συμφωνία των ευρωπαϊκών κρατών αναφορικά με το Προσφυγικό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Τσεχίας.

Μάλιστα η Τσεχία δεν είναι η μόνη χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εκφράσει τις εντονότατες αντιρρήσεις της επί του συγκεκριμένου σχεδίου. Το πλάνο που συμφωνήθηκε το 2015, με πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας, προβλέπει τη μετεγκατάσταση 160.000 «προσφύγων», οι οποίοι έχουν «κολλήσει» σε καταυλισμούς στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Η Τσεχία έχει παραλάβει ελάχιστους, ενώ είχε την υποχρέωση να υποδεχθεί 2.691 από τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική. «Δεν θα πάρουμε άλλους μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών, Μίλαν Χόβανεκ. «Λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας και της δυσλειτουργίας ολόκληρου του συστήματος, η κυβέρνηση ενέκρινε πρόταση για την παύση της διαδικασίας», πρόσθεσε ο Τσέχος ΥΠΕΣ.

Εκτός από την Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία έχουν αρνηθεί να παραλάβουν «πρόσφυγες» βάσει του σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/menoune-ellada-h-tsechia-anastellei-th-metegkatastash-prosfugwn-apo-thn-chw#ixzz4jDAQskXL

Exit mobile version