Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελικά φέσι θα φορέσει ο Τσίπρας! «Χαστούκι» και από το ΔΝΤ για την ρύθμιση του χρέους

Τελικά φέσι θα φορέσει ο Τσίπρας! «Χαστούκι» και από το ΔΝΤ για την ρύθμιση του χρέους

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση είχε σταματήσει τις καταγγελίες σχετικά με το ΔΝΤ και έκανε συνεχείς «επιθέσεις» φιλίας, προκειμένου να τύχει της ευμένειας του Ταμείου στο ζήτημα του χρέους και με γνώμονα πως ο συγκεκριμένος οργανισμός το χαρακτήριζε «μη βιώσιμο». Μάλιστα, ο Τσίπρας είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει και κλίμα αισιοδοξίας κάνοντας το γνωστό αστείο του με την γραβάτα.

Εν τέλει, όμως, η κυβέρνηση έφαγε «χαστούκι» και από το ΔΝΤ και έτσι η συζήτηση για το χρέος μετατίθεται σε απώτερο μέλλον.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είπε: «Εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αποδεχθούν τις εκτιμήσεις μας, εάν χρειάζονται περισσότερο χρόνο, τότε μπορεί να τους δοθεί περισσότερος χρόνος. Μπορεί λοιπόν να υπάρξει ένα πρόγραμμα όπου η εκταμίευση χρημάτων θα γίνει μόνον όταν οι πιστωτές σκιαγραφήσουν με σαφήνεια τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ αποδέχτηκε πλήρως τις θέσεις της Γερμανίας και του Σόιμπλε, θέτοντας οριστικό τέλος στις όποιες συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους, αφήνοντας την κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ στα κρύα του λουτρού, χωρίς να έχει κάτι να παρουσιάσει ως αντίβαρο για το μνημόνιο που μόλις υπέγραψε, το τέταρτο συνολικά και δεύτερο αριστερό.

Εμπρός στην πλήρη κατάρρευση της επικοινωνιακής τακτικής του Σύριζα, ο Τσίπρας συγκάλεσε προς ενημέρωση (και για να κλάψουν όλοι μαζί) την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Αυτό που δεν μας λέει ούτε ο Σύριζα, ούτε η ΝΔ, ούτε φυσικά τα κανάλια, είναι ότι το ζήτημα του χρέους που επιχειρούν να παρουσιάσουν ως πανάκεια στην πραγματικότητα είναι μονάχα μία επιμήκυνση του χρέους, δηλαδή μια μετάθεση των μνημονίων για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Για να χρησιμοποιήσουμε και τα λόγια της Λαγκάρντ: «Αυτό δεν σημαίνει κούρεμα του χρέους, αλλά μια εκτεταμένη παράταση της διάρκειας (των δανείων) και της αποπληρωμής των τόκων»

Κοινώς, το όλο ζήτημα που αν τελικά επιτευχθεί θα παρουσιάζει ο Σύριζα ως «μεγάλη επιτυχία» και αν δεν επιτευχθεί θα το παρουσιάζει η ΝΔ ως «καταστροφή» είναι μια άνευ ουσίας «διευκόλυνση» που μεταθέτει χρονικά τα μνημόνια στις νέες γενιές, καταδικάζοντάς τις και αυτές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/telika-fesi-tha-foresei-o-tsipras-chastouki-ki-apo-to-dnt-gia-thn-ruthmish#ixzz4jFQRY0pw

Exit mobile version