Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θρασύτατη τουρκική διαμαρτυρία για την Γενοκτονία των Ποντίων

Θρασύτατη τουρκική διαμαρτυρία για την Γενοκτονία των Ποντίων

Γνωρίζοντας οι τούρκοι ότι στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες υπάρχουν στην εξουσία κυβερνήσεις οι οποίες τηρούν συνεχή στάση υποχωρητικότητας στις τουρκικές προκλήσεις αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο.

Υπό τον τίτλο «Προκαλούν οι Τούρκοι για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού» διαβάσαμε στην «Δημοκρατία», ανάμεσα στ’ άλλα, τα εξής: “Πρωτοφανής πρόκληση! Η Τουρκία ενώπιον Έλληνα αξιωματούχου αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και τονίζει ότι ήταν «κατασταλτικές δράσεις για να μη δημιουργηθεί Ελληνική Δημοκρατία στον Πόντο». Αυτό ελέχθη από ανώτατο παράγοντα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, εκφράζοντας μάλιστα τη δυσφορία του για τις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο τούρκος αξιωματούχος διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα πρέσβη για τα «θλιβερά», όπως τα χαρακτήρισε, φαινόμενα της καύσης τουρκικών σημαιών και αφισών με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ.[…] Ο Τούρκος αξιωματούχος ξεπέρασε τα εσκαμμένα λέγοντας ότι η γενοκτονία συνιστά έναν πολύ βαρύ όρο και μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνον με δικαστική πράξη. Υποστήριξε δε ότι δεν διαπράχθηκε γενοκτονία στον Πόντο, και σημείωσε ότι, αν είχε προηγηθεί γενοκτονία ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν θα πρότεινε τον Κεμάλ Ατατούρκ για το Νόμπελ Ειρήνης”.

Στην πραγματικότητα, «θλιβερό» είναι το φαινόμενο ένα κράτος να μετατρέπει σε μουσείο το σπίτι στο οποίο υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο εμπνευστής της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού εκατομμυρίων Ελλήνων από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Όσο για τους ισχυρισμούς του τούρκου πρέσβη, για την «αβάντα» του Βενιζέλου στον Κεμάλ, με την πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πιο πρόσφατα παραδείγματα.

Όπως πχ το ότι (πρώην) υπουργός Παιδείας (Φίλης) αρνήθηκε ότι υπήρξε Γενοκτονία. Ότι, επίσης, υπάρχουν «αντιφασίστες» και «αντιρατσιστές» δημοσιογράφοι, όπως οι Τάσος Κωστόπουλος και Δημήτρης Ψαρράς, οι οποίοι παρομοίως αρνούνται την Γενοκτονία των Ποντίων χαρακτηρίζοντάς την με τον όρο… «νεοπαγές θεώρημα». Πολύ… καλύτερα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και τις θεωρίες διαφόρων εγχώριων φαιδρών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όχι μόνο δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά οι Πόντιοι ήταν αυτοί που… κατέσφαξαν τους τούρκους!

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Ελλάδα στην μακραίωνη ιστορία της εκτός από Λεωνίδες, Παλαιολόγους και Κολοκοτρώνηδες είχε και Εφιάλτες, Πήλιους Γούσηδες και Νενέκους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thrasutath-tourkikh-diamarturia-gia-thn-genoktonia-twn-pontiwn#ixzz4jPWumDoo

Exit mobile version