Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπροστά στο νέο ξεπούλημα από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση

Μπροστά στο νέο ξεπούλημα από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση

Πολύ πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζαμε ότι η αντιπολιτευτική αντιμνημονιακή ρητορική του ήταν κάλπικη και όσο κι αν χρησιμοποιούσε «ακραία» συνθηματολογία και φρασεολογία του τύπου «θα καταργήσουμε τα Μνημόνια με έναν νόμο και σ’ ένα άρθρο», «θα χτυπάμε τους ζουρνάδες να χορεύουν οι αγορές», «Go back, madam Merkel» κ.τ.λ., η προσαρμογή του στην μνημονιακή υποτέλεια θα ήταν δεδομένη. Ήδη από τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν οι Τσίπρας-Καμμένος και οι υπόλοιποι της κυβερνητικής συμμορίας παρίσταναν ότι έπρατταν «σκληρή διαπραγμάτευση» με λεκτικούς νεωτερισμούς τύπου «δημιουργική ασάφεια», αποκαλύπταμε ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ήταν έτοιμη να ξεπουλήσει τα πάντα, συνεχίζοντας το προδοτικό έργο των προκατόχων της.

Ήταν τόσο πολιτικά αδίστακτοι, ανάλγητοι και αλήτες, έτσι ώστε έστησαν ένα δημοψήφισμα με σαφή σκοπό να επικρατήσει το «Ναι», προκειμένου στην συνέχεια να έχουν λυμένα τα χέρια για να υπογράψουν ένα νέο (χειρότερο) Μνημόνιο με τους διεθνείς τοκογλύφους. Το ότι επικράτησε το «ΟΧΙ», όχι μόνο δεν τους εμπόδισε στο ελάχιστο, αλλά τους αποθράσυνε ακόμη περισσότερο ως προς το να προδώσουν την λαϊκή ετυμηγορία. Μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του «συνταγματικού τόξου» που επακολούθησε, μετέτρεψε και επίσημα το Υπερήφανο «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού σε ταπεινωτικό «Ναι», εξουσιοδοτώντας τον Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες και να φέρει «πακέτο» το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο στην συνέχεια ψήφισε «δαγκωτό» το ευρύτατο μνημονιακό τόξο στην Βουλή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και φυσικά όχι ως φάρσα.

Η «ελληνική» κυβέρνηση αποδέχεται τώρα ως βάση το σχέδιο Σόιμπλε και απλώς ζητά χρόνο για να το περάσει στην Ελλάδα, έστω και αυτούσιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας μείζονος πολιτικής κρίσης. Αυτό ακριβώς είπε ο ανεκδιήγητος Τσακαλώτος, ενημερώνοντας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου τους συναδέλφους του ότι κατά την διακοπή είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον Τσίπρα: «Χρειαζόμαστε αυτόν τον χρόνο για να συμφωνήσουμε μ’ αυτό που είναι στο τραπέζι και να εργαστούμε για να το βελτιώσουμε. Αν το υπέγραφα τώρα, θα υπήρχε μια μείζων πολιτική κρίση στην Ελλάδα και αν αυτό πρόκειται να συμβεί χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ επ’ αυτού»!

Πιο ξεκάθαρη ομολογία της (νέας) ξεδιάντροπης στάσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ακόμη ταπεινωτικής συμφωνίας, ενός νέου ξεπουλήματος, το οποίο θα αλυσοδέσει ακόμη περισσότερο την Πατρίδα και τον Λαό και θα τους καταστήσει εκ νέου έρμαια στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mprosta-sto-neo-jepoulhma-apo-thn-prwth-fora-aristera-kubernhsh#ixzz4jVQgQN9U

Exit mobile version