Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κατάσταση εξαθλίωσης 8 στους 10 συνταξιούχους

Σε κατάσταση εξαθλίωσης 8 στους 10 συνταξιούχους

Σε κατάσταση παρατεταμένης εξαθλίωσης και προμελετημένης εξόντωσης βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων όπως προκύπτει από έρευνα του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), στην οποία οκτώ στους 10 απόμαχους της εργασίας δηλώνουν πως έχουν φτάσει στο στάδιο της εξαθλίωσης, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους και τους λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου.

Τα αριθμητικά στοιχεία για την φτωχοποίηση των συνταξιούχων είναι αποκαλυπτικά. Περίπου 1.500.000 συνταξιούχοι έχουν εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο, ενώ οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%. Κάθε μήνα από 1/1/2017 αφαιρούνται περίπου 848.000.000 ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων λόγω των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου. Οι επικουρικές συντάξεις αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, καθώς οι εφτά μειώσεις που μεσολάβησαν τα χρόνια των Μνημονίων οδήγησαν στην περικοπή τους έως και 78%. Όσο για τις νέες κύριες συντάξεις, προβλέπεται πως δεν θα υπερβαίνουν τα 655 ευρώ.

Σήμερα η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 722 ευρώ τον μήνη, η μέση επικουρική σύνταξη διαμορφώνεται στα 170 ευρώ μηνιαίως, ενώ το μέσο μέρισμα των συνταξιούχων ρου Δημοσίου φτάνει τα 97 ευρώ τον μήνα.

Σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι «βουλιάζουν» στην φτώχεια, καθώς ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, ενώ άλλοι 962.466 δικαιούχοι λαμβάνουν μηνιαίως από 500 έως 1.000 ευρώ. Δηλαδή το 74% των Ελλήνων συνταξιούχων είναι υποχρεωμένο να τα βγάλει πέρα με συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Όσο για το μέλλον, προμηνύεται ακόμη πιο δραματικό, καθώς με τις νέες περικοπές του 2019, λόγω της μείωσης της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων συζύγου και τέκνων, οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και τρεις συντάξεις. Επιπλέον το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι το 2022 και η κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους εκτιμάται πως θα δώσουν την χαριστική βολή τους απόμαχους της εργασίας.

Η διαδικασία φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους συνταξιούχους να αποτελούν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις ακόμα πιο δύσκολες και τραγικές που θα φέρει στην Χώρα όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-katastash-ejathliwshs-8-stous-10-suntajiouchous#ixzz4jVR8dyiS

Exit mobile version