Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα προβλήματα για τον Μπόμπολα: Καταγγέλθηκε ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. ευρώ του Πήγασου – Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα!

Νέα προβλήματα στον ορίζοντα για την οικογένεια Μπόμπολα, αφού μόλις μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της άσκησης δίωξης κατά της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, τώρα έχουμε την καταγγελία ομολογιακού δανείου της Πήγασος, ύψους 80.000.000 ευρώ, στην οποία προχώρησε χθες η Εθνική Τράπεζα, καλώντας την εταιρία να καταβάλει το συνολικό υπόλοιπο του δανείου, ύψους 77.857.720,56 ευρώ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες είχαν αποστείλει την περασμένη εβδομάδα προειδοποιητική επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Φώτη Μπόμπολα, με την οποία τον ενημέρωναν πως, αν η εταιρία του δεν εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της προς αυτές, θα προχωρήσουν στην καταγγελία των δανείων της.

Το γεγονός ανακοίνωσε χθες η ίδια η εκδοτική εταιρία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέροντας: «Σήμερα, την 8η Ιουνίου 2017, επιδόθηκε στην «Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρία» (εφεξής ως «Εταιρία»), από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και υπό την ιδιότητά της ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων, Εξώδικη Καταγγελία Ομολογιακού Δανείου ύψους 80.000.000,00, ευρώ που εξεδόθη κατά τους όρους που αναφέρονται στο υπ’ αριθμ. 9747144261/11.03.2014 «Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ενυπόθηκου Ομολογιακού Δανείου, Μετά Συμβάσεων Καλύψεως, Πρωτογενούς Διαθέσεώς του, Ορισμού Πληρεξουσίου Καταβολών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων» ως ισχύει (εφεξής ως «Δάνειο»), καθιστώντας αυτό αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και καλώντας την Εταιρία όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του Δανείου αυτού οφειλών ύψους 77.857.720,56 ευρώ».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησε χθες και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία φέρεται ότι κατήγγειλε τρία δάνεια, συνολικού ύψους 38.400.000 ευρώ που δεν εξυπηρετούντο, της Πήγασος, της Άνωσης και του «Έθνους». Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων ξεκινά περίοδος 30 ημερών, στην λήξη της οποίας τα δάνεια καθίστανται άμεσα απαιτητά και, αν δεν αποδοθούν, οι τράπεζες υποχρεούνται να ορίσουν ειδικό διαχειριστή (όπως έγινε στην περίπτωση του ΔΟΛ).

Ελπίζουμε να μην «φεσωθεί» και πάλι ο Ελληνικός Λαός για να πληρώσει «τα σπασμένα» από τις «μπίζνες» της οικογένειας Μπόμπολα. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι οι περίπου 400 εργαζόμενοι της Πήγασος βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα σε απεργία, με αποτέλεσμα, συν τοις άλλοις, το ρυπαρό έντυπο του «Έθνους» να έχει πάψει να μολύνει την ατμόσφαιρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικάποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γιώργου Μπόμπολα, αλλά και στελεχών τριών τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια» της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» αναμένεται να ασκήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η οικονομική εισαγγελία παρήγγειλε την άσκηση των ποινικών διώξεων, αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα για να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια ο εκδοτικός όμιλος.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία θα κληθούν σε απολογία ο Γιώργος Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ, ενώ η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση, περισσότερα από είκοσι τραπεζικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων, είναι υπόλογα για το κακούργημα της απιστίας, από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2006 και την περίοδο 2013-2014. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-problhmata-gia-ton-mpompola-kataggelthhke-omologiako-daneio-80.000.000#ixzz4jXDB3PkF

Exit mobile version