Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ατιμώρητος ο Χαρδούβελης για μη υποβολή πόθεν έσχες: Ο νομοθέτης επικαλέστηκε… άγνοια νόμου και του την χάρισαν

Ατιμώρητος ο Χαρδούβελης για μη υποβολή πόθεν έσχες: Ο νομοθέτης επικαλέστηκε… άγνοια νόμου και του την χάρισαν

Δικάστηκε για την μη υποβολή πόθεν έσχες ως υπόχρεος ο Χαρδούβελης. Ύστερα από τον Παπακωνσταντίνου όπου το δικαστήριο αρκέστηκε σε μία… συγγνώμη για την απόκρυψη και παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ τώρα έχουμε και την περίπτωση Χαρδούβελη, ο οποίος για μία σαφή παράβαση του νόμου κρίθηκε… ατιμώρητος.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δέχτηκε την δικαιολογία του περί… άγνοιας νόμου και παρότι αναγνώρισε την παράβαση έκρινε ότι δεν πρέπει να επιβληθεί ποινή. Βεβαίως, αν ήταν κανένας κουλουράς στο εδώλιο τότε θα έπρεπε «να παταχθεί η φοροδιαφυγή».

Βεβαίως, είναι τουλάχιστον αστείο ένας νομοθέτης, αφού ο Χαρδούβελης δεν ήτο απλώς Βουλευτής, αλλά και υπουργός και μάλιστα οικονομικών, όμως αυτή η δικαιολογία έγινε δεκτή, προφανώς για να μην θιχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και αργότερα Σαμαρά – Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχε ο Χαρδούβελης.

Μάρτυρας υπερασπίσεως του Χαρδούβελη, ο οποίος και εξέφρασε την παραπάνω δικαιολογία ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεοδωράκη, Τσίορδας, ο οποίος είπε: «Την εποχή εκείνη ήμουν προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση εκείνο το διάστημα ότι πρέπει να υποβάλλουμε δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ υποβάλλω δήλωση ως δημοσιογράφος. Η Ένωση ενημερώνει όμως συνεχώς».

Προφανώς, όπως ορίζει και το άρθρο 31 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα “μόνη η άγνοια του αξιοποίνου δεν αρκεί για να αποκλείσει τον καταλογισμό”, αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα», όπως κάποιος έχει διατελέσει στο team του Σημίτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/atimwrhtos-o-chardoubelhs-gia-mh-upobolh-pothen-esches-o-nomotheths-epikale#ixzz4jocefatL

Exit mobile version