Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανικές πιέσεις για να επιτρέψουμε την είσοδο των σκοπίων στο ΝΑΤΟ – Καμία υποχώρηση μέχρι να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας μας

Αμερικανικές πιέσεις για να επιτρέψουμε την είσοδο των σκοπίων στο ΝΑΤΟ - Καμία υποχώρηση μέχρι να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας μας

Η έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε τον προηγούμενο καιρό στα Σκόπια θορύβησαν τους αμερικανούς και νατοϊκούς πάτρωνες, οι οποίοι επ’ ουδενί λόγω δεν επιθυμούν επέκταση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια και πάση θυσία προσπαθούν να διατηρήσουν ενωμένο το κρατίδιο των Σκοπίων, που ως γνωστόν αποτελεί προτεκτοράτο τους.

Έτσι, όπως έγραψε η εφημερίδα «Καθημερινή», άρχισαν οι πιέσεις από πλευράς του ΝΑΤΟ προς την Ελληνική πλευρά, προκειμένου να άρει τις αντιρρήσεις της ως προς την επέκταση της συμμαχίας στα Βαλκάνια.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξετάζει σοβαρά ακόμα και την αλλαγή του ονόματος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε:

«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει- θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία».

Έσπευσε δε να διευκρινίσει ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα.

Θα πρέπει, λοιπόν, σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι τα λεγόμενα του Ντιμιτρόφ μπορούν να αποτελούν μία δόλια παγίδα και όχι μία φιλική χειρονομία. Θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους τόνους και προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η αλλαγή της ονομασίας, ώστε να μην περιλαμβάνει υπό οποιαδήποτε μορφή τον όρο «Μακεδονία», καθώς και το πλήρες ξερίζωμα των όποιων αλυτρωτικών αναφορών (γκρέμισμα αγαλμάτων, πάταξη συμμοριών, αλλαγή ονομάτων με αναφορές στους προγόνους των Ελλήνων) θα πρέπει να ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ της οποιασδήποτε, έστω και μικρής, κίνησης της Ελλάδος.

Το ζήτημα του πιθανού διαμελισμού των Σκοπίων, το οποίο φοβίζει τους αμερικανούς και τους νατοϊκούς, υπό το πρίσμα της αύξησης της ρωσικής επιρροής στην περιοχή, δεν απασχολεί την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως θα αποτελούσε ευκαιρία, σε περίπτωση που υπήρχε σωστή εθνική ηγεσία και όχι οι χαχόλοι του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, οι αμερικανοί και οι νατοϊκοί αν θέλουν την διατήρηση του προτεκτοράτου τους θα πρέπει να αντιληφθούν τα ελληνικά αιτήματα και να πιέσουν τους σκοπιανούς για την άμεση ικανοποίησή τους. 

Υ.Γ. Η δήλωση των Financial Times έχει ήδη αλλάξει, ώστε να γράφει ότι τα Σκόπια σκέφτονται να ενταχθούν ως “FYROM” και όχι να αλλάξουν την ονομασία τους, γεγονός που κάνει επιβεβλημένη την συνεχή αρνητική στάση της κυβερνήσεως της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amerikanikes-pieseis-gia-na-epitrepsoume-thn-eisodo-twn-skopiwn-sto-nato-ka#ixzz4jodvHyGR

Exit mobile version