Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απειλεί ο σκοπιανός ΥΠΕΞ: Αν δεν μας αφήσετε να μπούμε στο ΝΑΤΟ απειλείται η… περιφερειακή σταθερότητα

Απειλεί ο σκοπιανός ΥΠΕΞ: Αν δεν μας αφήσετε να μπούμε στο ΝΑΤΟ απειλείται η… περιφερειακή σταθερότητα

Συνέντευξη στην ναυαρχίδα του ΔΟΛ, εφημερίδα «Το Βήμα», παραχώρησε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, σχετικά με τον οποίο έγινε τεράστιο θέμα χθες στους Financial Times.

Στην συνέντευξή του ο σκοπιανός ΥΠΕΞ προσπάθησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις από το δημοσίευμα των Financial Times, με αποτέλεσμα να εκστομίσει απειλές, γεγονός που προφανώς δεν συνάδει με τον διακηρυχθέντα στόχο για σταθερότητα του κρατιδίου του.

Συγκεκριμένα, αρχικώς ανέφερε ότι «η διαμάχη για την ονομασία κρατάει πολλά χρόνια. Αν και επί της ουσίας διμερής, οι επιπτώσεις της μη επίλυσης μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα».

Βεβαίως, ο σκοπιανός ΥΠΕΞ αγνοεί ότι η σταθερότητα του κρατιδίου του δεν είναι η ασφάλεια των Βαλκανίων, ούτε – πολύ περισσότερο – η ασφάλεια της Ελλάδος. Συνεπώς, ας ανησυχήσει αυτός περισσότερο για την ασφάλεια και την σταθερότητα του κράτους του. Η Ελλάδα διαθέτει στρατό να υπερασπιστεί τον εαυτό της από οποιονδήποτε επιβουλέα.

Και μάλιστα, πέρα από αυτό που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απειλή πολέμου, ο Ντιμιτρόφ συνέχισε λέγοντας: «Για την Ελληνική Δημοκρατία, το ερώτημα είναι: τι είδους γείτονα θέλετε να έχετε; Για τα Σκόπια, το ερώτημα είναι: τι είδους γείτονας θέλουμε να είμαστε;»

Η Ελληνική απάντηση είναι προφανής στο ερώτημα «τι είδους γείτονα θέλετε»… Την Σερβία ή έστω μια χώρα που δεν θα καπηλεύεται σύμβολα, ονόματα ή πρόσωπα του Ελληνισμού!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apeilei-o-skopianos-upej-an-den-mas-afhsete-na-mpoume-sto-nato-apeileitai-h#ixzz4jsZTNed9

Exit mobile version