Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το Μενίδι σχετικά με την εγκληματική δράση των ρομά: Κάτοικοι ανοίγουν το στόμα τους και εκθέτουν την πολιτεία – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το Μενίδι σχετικά με την εγκληματική δράση των ρομά: Κάτοικοι ανοίγουν το στόμα τους και εκθέτουν την πολιτεία - ΒΙΝΤΕΟ

Την πραγματικότητα για το τι βιώνουν εδώ και χρόνια αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους κάτοικοι της περιοχής του Μενιδίου, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την πολιτεία που ουδέποτε ασχολήθηκε με το ζήτημα, αλλά όψιμα έρχεται πάνω από τον τάφο ενός νέου παιδιού να κάνει πολιτική σπέκουλα με δηλώσεις.

Σας παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις, όπως δημοσιεύτηκαν σε καθεστωτική εφημερίδα:

Κυρία Ιωάννα, κάτοικος της περιοχής: «Η κατάσταση είναι τραγική εδώ στο Μενίδι με τους πυροβολισμούς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έζησα όταν πριν καιρό, όπως καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, ξαφνικά μία “αδέσποτη” σφαίρα τρυπάει την τέντα και καρφώνεται στο χέρι μου. Στην αρχή νόμιζα ότι έπαθα ηλεκτροπληξία, μετά συνειδητοποιώ ότι αυτό το κάψιμο που ένιωθα δεν ήταν από ρεύμα και βλέπω αίμα να πετάγεται από το χέρι μου σαν σιντριβάνι. Ακούω το γαμπρό μου να φωνάζει “σφαίρα”, τα παιδιά μου να ουρλιάζουν κι εγώ σιγά σιγά να χάνω τις αισθήσεις μου. Αμέσως πήραν το ΕΚΑΒ τηλέφωνο και με μετέφεραν λιπόθυμη στο νοσοκομείο. Όταν άρχισα να συνέρχομαι συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Θυμάμαι που τους έλεγα ότι θα πέθαινα. Από τότε μέχρι σήμερα όποτε κάθομαι στο μπαλκόνι και ακούω πυροβολισμούς, φοβάμαι και κλειδώνομαι μέσα στο σπίτι μου»

Γονείς παιδιού που την γλίτωσε από σφαίρα: «Μας ειδοποίησαν από το σχολείο ότι το παιδί μας έπεσε και χτύπησε. Μας είπαν ότι είχε ματώσει το κεφάλι του, είχε ένα πρήξιμο στο μάγουλο και έπρεπε να πάμε να την πάρουμε. Όταν έφτασε η γυναίκα μου στο σχολείο, το παιδί είχε τις αισθήσεις του αλλά είχε αίματα στο κεφάλι του. Ήρθε το ασθενοφόρο, έκαναν όλες τις εξετάσεις, της έβγαλαν ακτινογραφία και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε σφαίρα στο κεφάλι. Της έκαναν χειρουργείο και ευτυχώς της έβγαλαν τη σφαίρα από την πύλη εισόδου δηλαδή από εκεί που μπήκε, από εκεί την έβγαλαν. Η σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού μου ήταν από πολεμικό όπλο κι όχι από εννιάρι πιστόλι γιατί το σχήμα που είχε η σφαίρα δεν ήταν μικρό αλλά αντιθέτως πολύ μεγάλο. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε με τη γυναίκα μου αυτό που είχε συμβεί στο παιδί μας. Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ, κάναμε μήνυση κατά αγνώστου, αυτός που έριξε την αδέσποτη σφαίρα δεν εντοπίστηκε ποτέ και το θέμα ξεχάστηκε»

Κάτοικος Μενιδίου που δεν ήθελε να μιλήσει επωνύμως: «Στο σπίτι μου έχω ένα βαζάκι γεμάτο αδέσποτες σφαίρες. Μαζεύω από το πάρκινγκ του σπιτιού μου σφαίρες, η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Εφτά χρόνια που μένω εδώ, τώρα περπάτησα στο Μενίδι, χωρίς να φοβάμαι. Αυτό κάποια στιγμή φτάνει στα όρια, ξεχειλίζει το ποτάμι. Κάθε μέρα ζούμε το ίδιο πράγμα, τραμπουκισμούς, πυροβολισμούς και η αστυνομία πουθενά»

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η πραγματικότητα είναι ότι τα κυκλώματα των Ρομά που διαθέτουν όπλα, ναρκωτικά διαθέτουν προστάτες σε υψηλά κλιμάκια. Προστάτες που είτε μετέχουν των κερδών από τις επιχειρήσεις, είτε… λαμβάνουν μαζικά τα επί πληρωμή ψηφαλάκια. Οπότε ας μην βγάζουν ανακοινώσεις και ας μην κάνουν δηλώσεις, γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sugklonizoun-oi-marturies-apo-to-menidi-schetika-me-thn-edw-kai-chronia-dra#ixzz4jsb2WyWq

Exit mobile version