Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί δεν είδαμε “αλληλέγγυους” μουσουλμάνους στο gay pride;

Γιατί δεν είδαμε “αλληλέγγυους” μουσουλμάνους στο gay pride;

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το περιβόητο «Pride», όπου πέρα από τις όποιες δικαιολογίες είναι φανερό ότι ο αληθινός σκοπός του ήταν η δημιουργία πρόκλησης απέναντι στους υπόλοιπους και η «πολιτικοποίηση» της σεξουαλικής τους συμπεριφοράς, έστω κι αν η επίδειξη των διαφόρων «φετίχ» και «αξεσουάρ» μάλλον τους απομονώνει τους ομοφυλόφιλους απ’ την κοινωνία ακόμη περισσότερο δημιουργώντας προβληματισμό ακόμη και σε αρκετούς ομοίους τους, οι οποίοι θεωρούν απλώς ως «κιτς» τέτοιου είδους θεάματα και «για τα πανηγύρια».

Υπάρχουν, όμως, δύο ακόμη πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες αξίζουν την προσοχή μας. Η πρώτη έχει να κάνει με την (για πρώτη φορά) παρουσία μιας ομάδας 20 περίπου αστυνομικών, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως «Δράση Αστυνομικών κατά των Διακρίσεων». Και όπως διαβάζουμε (πού αλλού;) στην φυλλάδα των συντακτών, φρόντισαν και «μοίρασαν στην πλατεία Συντάγματος ενημερωτικά φυλλάδια και συμμετείχαν στην πορεία ζητώντας μηδενική ανοχή στα φαινόμενα ομοφοβίας και τρανσφοβίας μέσα στην ΕΛ.ΑΣ., αποδοχή των ΛΟΑΤ αστυνομικών και ένα μοντέλο αστυνόμευσης που σέβεται τα δικαιώματα όλων και ιδίως των πιο ευάλωτων».

Φαίνεται, όμως, ότι κάτι πήγε στραβά, με το «pride» να μην είναι και τόσο «χαριτωμένο» τελικά, αφού όπως διαβάζουμε πάλι στην ίδια φυλλάδα «ωστόσο, μελανή κηλίδα της διοργάνωσης υπήρξε η ενέργεια του μπλοκ κουίρ ομάδων «για ένα αυτοοργανωμένο πράιντ» και ΛΟΑΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προπηλακίσουν την ομάδα της Δράσης Αστυνομικών και να επιδιώξουν την απομάκρυνσή της από την πορεία».

Αλήθεια, γιατί η υπόθεση δεν προχώρησε παραπέρα; Γιατί δεν έγιναν συλλήψεις; Ή τελικά η «δράση» του Λώλη και των ομοίων του και η «μηδενική ανοχή» στρέφονται μόνο εναντίον όλων των υπολοίπων που έχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις γύρω από την αποδοχή της ομοφοβίας; Αυτό που διαβάσαμε για «μηδενική ανοχή στα φαινόμενα ομοφοβίας και τρανσφοβίας μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.» τι ακριβώς νόημα έχει; Ποινικά κολάσιμη η… «φοβία»; Και με δεδομένη την εξειδικευμένη ιδεοληπτική στάση των συγκεκριμένων «δραστικών» αστυνόμων, ποιος εγγυάται ότι θα εξετάζουν κάθε καταγγελία με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι τις προσωπικές τους απόψεις και θέσεις;

Η δεύτερη πτυχή έχει να κάνει με την παντελή έλλειψη μουσουλμανικών συλλόγων στο συγκεκριμένο «pride». Μπορεί οι «φλούφληδες» του αριστερισμού να κραυγάζουν το γραφικό «όχι στον σεξισμό και την ισλαμοφοβία», αλλά φαίνεται ότι η ίδια η πραγματικότητα φροντίζει ώστε το περιεχόμενο αυτού του συνθήματος να αλληλογρονθοκοπείται. Αλήθεια, η πακιστανική κοινότητα του «πακιστανοπατέρα» Τζαβέντ Ασλάμ γιατί δεν παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία της στο «pride»; Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για τον «μουσουλμανοπατέρα» Ελγαντούρ και άλλους ανάλογους υπερασπιστές της μουσουλμανικής θρησκείας.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας έλεγαν τις απόψεις τους όχι μόνο για το «pride», αλλά γενικότερα για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας γενικότερα. Γιατί, άραγε, έχουμε την εντύπωση ότι αν είχαμε μια ξεκάθαρη (και εννοείται ειλικρινή) απάντηση εκ μέρους τους οι διάφοροι ΛΟΑΤΚΙ (μέχρι στιγμής αυτό είναι το τέλος του αρκτικόλεξου) δεν θα ήταν πλέον «χαρούμενοι», αλλά βαθύτατα προβληματισμένοι (για να μην πούμε πανικοβλημένοι); Επομένως, θα είχε, πράγματι, πολύ ενδιαφέρον μια κοινή συνάντηση-εκδήλωση των «φυλών» των ομοφυλοφίλων με τους εκπροσώπους των διαφόρων μουσουλμάνων που ζουν στην Χώρα μας.

Μόνο που δεν ξέρουμε αν το τελικό αποτέλεσμα θα παρέπεμπε σε κωμωδία ή τραγωδία…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-pride-oi-loatki-astunomikoi-kai-oi-mousoulmanoi#ixzz4k074mNBR

Exit mobile version