Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκίνησε το “τσουνάμι”: 300 λαθρομετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο σε μόλις δύο ημέρες

Ξεκίνησε το “τσουνάμι”: 300 λαθρομετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο σε μόλις δύο ημέρες

Παρά τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε ο μεγάλος σεισμός στην Λέσβο, αυξάνονται δραματικά οι λαθρομεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου, καθώς μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες έφτασαν 297 άτομα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου έφτασαν στη Λέσβο 103 άτομα και στο Φαρμακονήσι 43 άτομα με μία μηχανοκίνητη λέμβο, για την οποία χρειάστηκε να επέμβει ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου αποβιβάστηκαν στην Λέσβο 54 λαθρομετανάστες, στην Χίο 74 και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου 23 άτομα.

Πάντως, ο προβληματισμός στις αστυνομικές αρχές είναι έντονος από τις μαζικές αφίξεις των λαθρομεταναστών το τελευταίο διάστημα, καθώς τους πρώτους μήνες του χρόνου υπήρχαν μειωμένες μετακινήσεις σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρσι, αφού οι διακινητές προτιμούσαν τη θαλάσσια οδό μέσω Ιταλίας.

Τώρα, που οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι καλές, φαίνεται πως το Αιγαίο ανεβαίνει στις προτιμήσεις τους.

Με δεδομένη την καλοκαιρία, η οποία θα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της θερινής περιόδου, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε σε πόσο ακόμη μεγαλύτερο βαθμό θα φτάσει η λαθρομετανάστευση όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/300-lathrometanastes-sto-boreio-aigaio-se-molis-duo-hmeres#ixzz4k6Hv2U00

Exit mobile version