Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία Σκουρλέτη: Συνειδητή επιλογή η υποχώρηση και το ξεπούλημα του υπερήφανου “ΟΧΙ” το καλοκαίρι του 2015

Ομολογία Σκουρλέτη: Συνειδητή επιλογή η υποχώρηση και το ξεπούλημα του υπερήφανου “ΟΧΙ” το καλοκαίρι του 2015

Ένας από τους πλέον πολιτικά θρασύδειλους και αναιδείς εκπροσώπους της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης (ο οποίος, ως γνωστόν, νιώθει «υπερήφανος» για την συμμετοχή του γιόκα του σε παρακρατικές «αντιφασιστικές» συμμορίες). Με αυτό, λοιπόν, το μείγμα θράσους, δειλίας και αναίδειας, ο Σκουρλέτης «έβγαλε είδηση» το πρωί της Παρασκευής, καθώς ως ήττα χαρακτήρισε την συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015, προσθέτοντας ότι ήταν μια συμφωνία που «κάναμε με απόλυτη συνείδηση του τι κάναμε».

Η τοποθέτηση του Σκουρλέτη έγινε στην ερώτηση για το πώς αξιολογεί τη συμφωνία του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης. «Εγώ νομίζω ότι αν κανείς δει την ακολουθία των πραγμάτων των τελευταίων μηνών είχαμε την πιο λογική κατάληξη και αυτό που μπορούσε να υπάρξει βάσει των συσχετισμών» είπε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

«Υπήρξε μια ήττα για το λαό μας όταν με απόλυτη συνείδηση του τι κάνουμε κάναμε τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 που ήταν όμως σαφώς προτιμότερη από την εναλλακτική της τυφλής σύγκρουσης που θα άφηνε την κοινωνία έρμαιο των ακραίων απόψεων του κ. Σόιμπλε και των οπαδών του». Σύμφωνα, μάλιστα,  με τον Σκουρλέτη ο Λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ως «το μικρότερο κακό».

Επιχειρώντας παράλληλα να αποσείσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τις πολιτικές λιτότητας και τα φορομπηχτικά μέτρα που έφερε για τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αντίφαση που είναι “καταδικασμένος” να πορεύεται να επιβάλει λιτότητα αλλά παράλληλα να υπόσχεται ότι θα προσφέρει έξοδο από αυτή. Κι αυτό γιατί έχει μια αβέβαιη έκφανση όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα».

Όσον αφορά τη συμφωνία της Πέμπτης ο. Σκουρλέτης εκτίμησε, επίσης, ότι με όσα αποφασίστηκαν «είμαστε πιο κοντά στον στόχο να βγούμε στις αγορές πριν το 2018, καθώς υπήρξε ρητή αναφορά που μιλούσε για στήριξη της προσπάθειας εξόδου της αγοράς και αυτό δεν έχει ξανατεθεί με σαφήνεια».

Είναι χαρακτηριστικός ο κυνισμός του Σκουρλέτη, καθώς χαρακτηρίζει την επονείδιστη συμφωνία το καλοκαίρι του 2015 ως «ήττα για τον λαό μας», όχι όμως και για την κυβέρνηση! Ακολούθησαν εξαρχής, όταν και ανέλαβαν οι συριζαίοι την εξουσία, μια διαδικασία που οδήγησε στη νοοτροπία «φάγαμε γκολ από τα αποδυτήρια», διενήργησαν ένα δημοψήφισμα με προφανή σκοπό να ηττηθεί το ΟΧΙ (αυτό άλλωστε έδειξαν όλες τους οι ενέργειες), παρότι θεωρητικά ήταν υπέρ του, αλλοίωσαν σε ολοκληρωτικό βαθμό την συντριπτική λαϊκή ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου 2015, παρέδωσαν γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους και ο Σκουρλέτης, εντελώς ανερυθρίαστα, λέει ότι ηττήθηκε ο Ελληνικός Λαός, χωρίς να παραδέχεται την προδοτική στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Το ωραίο» στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Σκουρλέτης ομολογεί πως ο Ελληνικός Λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά όχι γιατί ήλπιζε σ΄αυτόν, αλλά με την λογική του «μικρότερου κακού». Όσο για τις αερολογίες του για το αποτέλεσμα της Πέμπτης, σημασία δεν έχει τι λέει (και) αυτός ο σεσημασμένος ψεύτης, αλλά το ότι η συμφωνία αυτή θα προστεθεί ως ταφόπλακα στο φέρετρο στο οποίο τόσο η νυν κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες του «συνταγματικού τόξου» έχουν τοποθετήσει την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thrasutath-omologia-skourleth-me-apoluth-suneidhsh-odhghsame-ton-ellhniko-l#ixzz4kHOH9RBA

Exit mobile version