Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το βρώμικο γερμανικό παιχνίδι οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδος με την αρωγή των εξωνημένων πολιτικάντηδων

Το βρώμικο γερμανικό παιχνίδι οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδος με την αρωγή των εξωνημένων πολιτικάντηδων

Η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος από την Γερμανία μπορεί σήμερα και πραγματοποιείται μόνο και μόνο επειδή στην εξουσία της Πατρίδος μας βρίσκεται η δωσίλογη κομουνιστική κυβέρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόθυμο δεκανίκι-αβανταδόρο τον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πρόσφατο eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 η Γερμανία, στην ουσία, ενέκρινε δόση 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Επίσης, η Ελλάδα έλαβε υποσχετική ότι θα πάρει τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες των άλλων κρατών της ευρωζώνης μέσω της συμφωνίας για τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (ANFA) και τα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (SMP), συνολικά 13 δισ. ευρώ.

Η δόση των 8,5 δισ. είναι σίγουρο ότι θα εκτελεστεί επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό της θα καταλήξει για τοκογλυφική εξυπηρέτηση προηγούμενων δανείων, ενώ ένα μικρό ποσοστό ίσως να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές του συριζαίικου δημοσίου προς τους πιστωτές του στην Ελλάδα και ίσως ιδανικά και για επιστροφές φόρων και ΦΠΑ.

Τώρα η πραγματοποίηση των επιστροφών στην Ελλάδα από τα υπερκέρδη λόγω αθέμιτης κερδοσκοπίας των άλλων κεντρικών τραπεζών και της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομολόγα δεν είναι και τόσο σίγουρη. Η ιστορία δείχνει ότι στο τέλος του 2016 ο Μοσκοβισί δήλωνε ότι τα κέρδη τριών τουλάχιστον ετών από τα SMPs και τα ANFAs, δηλαδή περίπου 6 δισ. ευρώ που βάση της συμφωνίας στο eurogroup του 2012 θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα, χάθηκαν και δεν πρόκειται να αποδοθούν ποτέ!

Το υπερκέρδος προέρχεται λόγω του ότι τα ομόλογα αυτά αποκτήθηκαν από τις ξένες τράπεζες σε αρκετά μικρότερο ποσοστό (30% με 40%) της ονομαστικής τους αξίας και άρα αποφέρουν τεράστια κέρδη εις βάρος της Ελλάδας που είναι υποχρεωμένη να τα εξοφλήσει στο άρτιο (100%). Άρα ως προϊόν αθέμιτης κερδοσκοπίας των ξένων τραπεζών εναντίον της Ελλάδος αποφασίστηκε από το eurogroup η επιστροφή του υπολοίπου στην Ελλάδα. Βέβαια άλλο απόφαση και άλλο εκτέλεση της απόφασης.

Ας υποθέσουμε όμως ότι η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 21,5 δισ. ευρώ. Όμως οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από τον Τσίπρα για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι το πραγματικό τέλος της Ελληνικής Οικονομίας. Συγκεκριμένα ο Τσίπρας δεσμεύτηκε από το 2018 έως το 2022 για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% και από το 2023 έως το 2060 για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2%. Άρα με μέσο όρο ένα ΑΕΠ της τάξεως των 180 δισ. ευρώ (το bankingnews εκτιμά μέσο όρο ΑΕΠ στα 188 δισ.) η Ελλάδα δεσμεύεται να διαθέτει στους τοκογλύφους δανειστές ένα ποσό της τάξεως των 160 δισ. με 180 δισ. ευρώ.

Άρα ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να απομυζήσει κυριολεκτικά την Ελληνική Οικονομία σε βάθος χρόνου για να λάβει σχεδόν τίποτα, αφού η δόση του eurogroup θα πάει στην αποπληρωμή των τοκογλυφικών τόκων και οι επιστροφές των αθέμιτων υπερκερδών των τοκογλυφικών παιχνιδιών των ξένων τραπεζών αυτή την στιγμή είναι σε κατάσταση απλής υπόσχεσης. Όμως με ποιό δικαίωμα μπορεί ο Τσίπρας να δεσμεύει την Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της κοινοβουλευτικής του θητείας;

Συμπερασματικά σε αριθμούς το βρώμικο παιχνίδι της Γερμανίας σημαίνει αναλογικά ελάχιστα ευρώ προς την Ελλάδα και 160-180 δισ. ευρώ προς τους τοκογλύφους. Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμη μια φορά ότι το εξωτερικό δάνειο της Ελλάδος είναι απεχθές, δηλαδή παράνομο, επειδή μόνο ένα μικρό μέρος καταλήγει στα Ελληνικά δημόσια ταμεία, άρα χρησιμοποιείται αμιγώς για εθνικούς σκοπούς.

Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη για μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή, ώστε να προχωρήσει στην καταγγελία, τον λογιστικό έλεγχο και τελικά στην απαλλαγή από το παράνομο δημόσιο χρέος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-brwmiko-oikonomiko-paichnidi-ths-germanias-kata-ths-ellados-se-arithmous#ixzz4kNVxq5rE

Exit mobile version