Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου: Από Ισραήλ μέχρι Σαουδική Αραβία τα μηνύματα

Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου: Από Ισραήλ μέχρι Σαουδική Αραβία τα μηνύματα

Το Ιράν θέλοντας να εκδικηθεί για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση (7 Ιουνίου) των ισλαμοσυμμοριτών-μισθοφόρων στην Τεχεράνη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 18 και τον τραυματισμό 42 αθώων πολιτών,  εξαπέλυσε προ ολίγων ωρών πυραύλους εδάφους-εδάφους μεσαίου βεληνεκούς εναντίον στόχων του ISIS στην πόλη  της ερήμου Ντέιρ Εζούρ.  Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Τασνίμ οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από βάσεις της ιρανικής επαρχίας  Κερμανσάχ, το αποτέλεσμα δε αυτής της επίθεσης ήταν εκατοντάδες νεκροί μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Τεχεράνη προβαίνει σε πυραυλική επίθεση εναντίον στόχων του ISIS, η συμμετοχή της έως τώρα στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας αφορούσε την αποστολή Ιρανών πολιτοφυλάκων που βοηθούσαν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν πέρασαν από τον εναέριο χώρο του Ιράκ πριν καταλήξουν στην Ντέιρ Εζούρ και όπως δήλωσε ο ιρανός στρατηγός Χατζιζαντέχ  βρήκαν όλοι τον στόχο τους με απόλυτη ακρίβεια σε απόσταση περίπου 700 χλμ από το σημείο εκτόξευσης.

Το Ιράν με αυτή την πυραυλική επίθεση κάνει σαφές προς τους υποστηρικτές των ισλαμοσυμμοριτών στην περιοχή, ήτοι το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εσωτερικής του ασφαλείας και της εδαφικής του ακεραιότητας και ότι η απάντηση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι θανατηφόρα και συνθλιπτικής καταστροφικότητας.

Σημείωση: Η πυραυλική επίθεση προηγήθηκε του επεισοδίου στον Περσικό Κόλπο όπου ιρανός ψαράς σκοτώθηκε από την σαουδαραβική ακτοφυλακή για ασήμαντη αφορμή. Η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι η Σαουδική Αραβία έχοντας ως σύμμαχο το Ισραήλ ουδόλως μπορεί να αποδεχθεί την στρατηγική της ήττα στην Μέση Ανατολή και προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να προκαλέσει την ένταση και την ανάφλεξη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/iranikoi-purauloi-mesaiou-belhnekous-eplhjan-stochous-tou-isis-sthn-suria#ixzz4kU5rOrUg

Exit mobile version