Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσουνάμι «έμμεσων φόρων» από τους κομμουνιστές του Σύριζα για να επιτευχθεί 3,5% πλεόνασμα

Με μείωση εισοδημάτων περιμένουν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθεί η κατανάλωση για να εισπράξουν έμμεσους φόρους

Τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε ο Τσίπρας στο πρόσφατο eurogroup να παραδίνει στους γερμανούς τοκογλύφους μέχρι και το 2060 απαιτούν την υπερβολική ετήσια αύξηση της απόδοσης των έμμεσων φόρων, όπως τον φόρο προστιθέμενης αξίας, άρα και την αύξηση της κατανάλωσης των αγαθών και υπηρεσιών σε μια Ελλάδα που περικόπτονται συνεχώς τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής στις 19 Ιουνίου 2017 η έμμεση φορολογία θα πρέπει να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα έτσι ώστε να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους τοκογλύφους στο eurogroup της 15ης Ιουνίου ως το 2022 και αντίστοιχα του 2% ως το 2060.

Αναλυτικά η έμμεση φορολογία συμπεριλαμβάνει τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) που είναι σήμερα στο δυσθεώρητο 24%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (αλκοόλ, αλκοολούχα ποτά, ενεργειακά προϊόντα, ηλεκτρική ενέργεια, προϊόντα καπνού), τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων και τους τελωνειακούς (εισαγωγικούς και εξαγωγικούς) δασμούς.

Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει απλά να μην μπορούν να κατανοήσουν την αντικρουόμενη οικονομική λογική που διέπει αυτή την τακτική, αφού η επίτευξή της προϋποθέτει ότι οι Έλληνες θα αυξάνουν αλματωδώς την κατανάλωση και την χρήση υπηρεσιών για τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια παρά τα σφόδρα μνημονικά μέτρα που πρόκειται να επιφέρουν γενική βαθιά ύφεση στην οικονομία ιδιαίτερα μέσα στην επόμενη πενταετία.

Με απλά λόγια ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα περικόπτονται βάναυσα και άδικα, οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν ότι οι Έλληνες θα αυξάνουν την καταναλωτική τους διάθεση.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα οι έμμεσοι φόροι που έχουν ήδη επιβληθεί έχουν κυριολεκτικά απομυζήσει τον Έλληνα φορολογούμενο, αφού το 2015 απέφεραν στο συριζαίικο κρατικό ταμείο 27,108δις ευρώ και το 2016 απέσπασαν 29,311 δισ. ευρώ από τους Έλληνες καταναλωτές.

Μετά το πρόσφατο eurogroup οι συριζαίοι φοροεισπράκτορες των ξένων τοκογλύφων απαιτούν από τους Έλληνες την καταβολή τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ από το 2017 και μετά, σε ετήσια βάση και με ανοδική πρόβλεψη για κάθε επόμενο χρόνο.

Συμπερασματικά είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Πατρίδος μας σήμερα δεν χαράσσεται από Έλληνες αλλά από τους ξένους τοκογλύφους οι οποίοι υπαγορεύουν παράλογα, αντικρουόμενα και στραγγαλιστικά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία που εφαρμόζονται πειθήνια από το κομμουνιστικό απολυταρχικό κράτος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και αβαντάρονται με ευχαρίστηση από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-meiwsh-eisodhmatwn-perimenoun-oi-kommounistes-tou-suriza-na-aujhthei-h-k#ixzz4kWvZSAIG

Exit mobile version