Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα ακόμη «αντιρατσιστικό» παραλήρημα του εθνομηδενιστή Παπαϊωάννου

Ένα ακόμη «αντιρατσιστικό» παραλήρημα του εθνομηδενιστή Παπαϊωάννου

Είναι γνωστό ότι το θράσος των εγχώριων εθνομηδενιστών είναι αντιστρόφως ανάλογο με την αντίληψή τους ότι υφίσταται αναλλοίωτο το Ελληνικό Έθνος από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι’ αυτό και όταν τοποθετούνται, οι απόψεις τους έρχονται σε κραυγαλέα αντιπαράθεση με την πραγματικότητα.

Με τον (μάλλον κινηματογραφικό) τίτλο «Ο Σκαραμαγκάς δε θα γίνει Αλαμπάμα» ο παραδεχόμενος τόσο ότι είναι «η χαρά του ψυχαναλυτή» όσο και ότι το βράδυ προβαίνει σε οινοποσία στο σπίτι του «δικαιωματάκιας» Κωστής Παπαϊωάννου, βγάζει και πάλι από την ναφθαλίνη το γνωστό σκοροφαγωμένο αφήγημα των «αντιρατσιστών» και των «αλληλέγγυων» σχετικά με τους «κακούς Έλληνες ρατσιστές». Το γεγονός, μάλιστα, ότι το πόνημά του δημοσιεύθηκε σε κατεξοχήν καθεστωτική και «πολιτικά ορθή» ιστοσελίδα μια εβδομάδα ακριβώς μετά την εγκληματική (και παρολίγον δολοφονική) επίθεση 30 περίπου παρακρατικών «αντιφασιστών» σε βάρος τεσσάρων Χρυσαυγιτών (δύο εκ των οποίων ήσαν γυναίκες. Τόση ανδρεία… Αλλά προφανώς και ο όρος «ανδρεία» αποτελεί «κοινωνική κατασκευή»…), κάνει ακόμη πιο προκλητική την δημοσίευση ενός τέτοιου κειμένου. Ας σταθούμε μόνο στα όσα αναφέρει προς το τέλος του κειμένου του.

«Ευθύνες όμως έχει και η τοπική αρχή. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κάλεσε να απαγορευτεί αντιρατσιστική συγκέντρωση γιατί οι διαδηλωτές έχουν «μοναδικό στόχο να προκαλέσουν επεισόδια, για να δυσφημήσουν τον Ασπρόπυργο και τους Πολίτες του, τους οποίους επιθυμούν να παρουσιάσουν, συνολικά, ως ξενοφοβικούς και ρατσιστές».

Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, SolidarityNow, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, ΚΕΕΡΦΑ) επισκεφτήκαμε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου και την ενημερώσαμε για όλα τα παραπάνω.

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά με αναλυτικά στοιχεία για τις επιθέσεις, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας. Πλέον, οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους ό,τι χρειάζονται. Πρέπει να συσχετισθούν όλες οι υποθέσεις, να αναζητηθούν τα μέλη αυτής της συμμορίας και να αποδοθούν ευθύνες. Πρόκειται για ένα εγκληματικό φαινόμενο που ευθέως απειλεί την δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις ελευθερίες όλων μας.  Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνουν Αμερικανικός Νότος κάποιες ζώνες της Ελληνικής επικράτειας».

 Παρατήρηση πρώτη: Δεν ξέρει ο Δήμαρχος Ασπροπύργου τι συμβαίνει στην περιοχή του και γνωρίζουν οι περιφερόμενοι επαγγελματίες «αντιρατσιστές», οι οποίοι φρόντισαν για μια ακόμη φορά να προκαλέσουν τους κατοίκους της περιοχής. Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση του Δημάρχου Ασπροπύργου θα δει πολλά και σημαντικά για τα έργα και τις ημέρες των ελληνόφωνων συνεργατών όχι μόνο των πακιστανών, αλλά και του τουρκόφιλου DEB.

Παρατήρηση δεύτερη: Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι με την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Παπαϊωάννου και η παρέα του θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην περιοχή και να ποινικοποιήσουν κάθε μελλοντική ενέργεια διαμαρτυρίας απέναντι στην λαθρομετανάστευση, με «στοιχεία» τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι επαρκή ή στερούνται κάθε υπαρκτού αποδεικτικού στοιχείου. Τον διαβεβαιώνουμε, πάντως, ότι όντως ο Σκαραμαγκάς δεν μπορεί να γίνει «Αλαμπάμα», ούτε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας σε «Αμερικανικό Νότο». Ούτε «μπάρμπα – Θωμάς» υπάρχει στην Χώρα μας, ούτε η Ελλάδα είναι οι ΗΠΑ του 1850.

Ο Ασπρόπυργος, όμως, δεν είναι και Ελληνογαλλική σχολή της Αγίας Παρασκευής, στην οποία ο εμπαθής με τους Εθνικιστές αυτός τύπος διδάσκει. Με την έννοια ότι ο «ευαίσθητος» Παπαϊωάννου μπορεί να νοιάζεται για τα δικαιώματα των πακιστανών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζει στον ίδιο χώρο εργασίας ούτε (προφανώς) έχει πακιστανούς γείτονες. Και (επίσης προφανώς) ο μικρός γιος του δεν έχει συμμαθητές από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν. Γιατί η αναφορά του για το «εγκληματικό φαινόμενο που ευθέως απειλεί την δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις ελευθερίες όλων μας», έχει υπαρκτό λόγο ύπαρξης για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, τις οποίες αυτός επισκέπτεται μάλλον μόνο για τις ανάγκες «αγιογραφιών» του που βαφτίζονται συνεντεύξεις.

Αν, πάντως θέλει να ασχοληθεί όντως με πραγματικές ανθρωποκτόνες προθέσεις μπορεί να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την προσπάθεια δολοφονίας των τεσσάρων Χρυσαυγιτών από τους παρακρατικούς «αντιφασίστες», με μεθόδους που προδίδουν την προέλευσή τους. Όταν, όμως, προηγουμένως τόσο αυτός όσο και η υπόλοιπη κουστωδία που πήγε μαζί του στην Εισαγγελία δεν έχουν ούτε καν καταδικάσει την επίθεση αυτή, μάλλον περιμένουμε πολλά…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-akomh-antiratsistiko-paralhrhma-tou-ethnomhdenisth-papaiwannou#ixzz4kj8Xa06g

Exit mobile version