Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίθεση του Σωματείου «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» στους πολιτικάντηδες για τον διαχρονικό αφελληνισμό της Παιδείας

Επίθεση του Σωματείου «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» στους πολιτικάντηδες για τον διαχρονικό αφελληνισμό της Παιδείας

Επιστολή προς τα κόμματα και το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε το ιστορικό πολιτιστικό σωματείο «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» διαμαρτυρόμενο με την σειρά του για τον αφελληνισμό της Παιδείας. Έναν αφελληνισμό, ο οποίος, όπως σωστότατα τονίζεται, είναι διαχρονικός και όχι αποκλειστικότητα του Σύριζα.

Σας παραθέτουμε επίμαχα αποσπάσματα από την εκτενή επιστολή που οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του το υπουργείο:

«Η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά παρακολουθεί με θλίψη και οργή μια πολιτική στο Υπουργείο Παιδείας έναντι της Ελληνικής γλώσσας αλλά και γενικότερα της Ελληνικής παιδείας, που θέτει πολύ μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους που επιδιώκονται.

Η πολιτική αυτή δεν αναφέρεται μόνο στη σημερινή κυβέρνηση. Εκδηλώθηκε απροκάλυπτα, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, επί Κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, με το ψευδεπίγραφο σύνθημα του εκσυγχρονισμού και το νεόφερτο ιδεολόγημα της λεγόμενης πολυπολιτισμικής παιδείας. Ήταν ο αντίλαλος παρόμοιων συνθημάτων και ιδεολογημάτων, που άρχισαν να προβάλλονται και να διακηρύσσονται στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την πολιτική και την προπαγάνδα για την παγκοσμιοποίηση.

Ειδικότερα, η πολιτική αυτή εκφράσθηκε:

α. με υποβάθμιση της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας, στη διαχρονική της συνέχεια, και απαράδεκτη περικοπή των Αρχαίων Ελληνικών στα προγράμματα σπουδών

β. με επιτήδεια χρησιμοποίηση του ιδεολογήματος της πολυπολιτισμικής παιδείας, για την αμφισβήτηση και υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας, της Ελληνικής εθνικής συνειδήσεως και της ίδιας της ιδέας του έθνους. Ορισμένοι μάλιστα υπέρμαχοι μιας αναθεωρητικής προσεγγίσεως της ιδέας του έθνους και του εθνικού κράτους, έφτασαν στο σημείο, ως συνεργάτες, σύμβουλοι και εντεταλμένοι συγγραφείς σχολικών βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας, να αρνούνται τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνικού έθνους και να υποστηρίξουν ότι αυτό δημιουργήθηκε δήθεν μετά την Επανάσταση του 1821.

γ. με αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική και ιδεοληπτική διδασκαλία της ιστορίας, με πρόσχημα τις νέες δήθεν παιδαγωγικές μεθόδους, την παγκοσμιοποίηση, την πολυπολιτισμική παιδεία, που παρουσιάζεται ως νέο αναμφισβήτητο δεδομένο και θέσφατο

Στην συνέχεια της επιστολής παρατίθενται πολύ συγκεκριμένα οι προτάσεις του Υπουργείου για τα νέα βιβλία, τις οποίες έχουμε ήδη σχολιάσει στο παρελθόν και η επιστολή καταλήγει ως εξής:

«Τα παραπάνω δείγματα δείχνουν σαφώς ποιος είναι ο προσανατολισμός της Επιτροπής του ΙΕΠ και οι επιδιώξεις της. Αποτελούν ύβρι εναντίον του Ελληνικού λαού και προσπάθεια εθνικής αποδομήσεως, εμπνεόμενης από τα χρεωκοπημένα ιδεολογήματα της «πολυπολιτισμικής» παιδείας και της παγκοσμιοποίησης. Παραβιάζουν κατάφωρα το Ελληνικό Σύνταγμα και έρχονται σε σύγκρουση με τα αισθήματα και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να απορρίψει πάραυτα τις προτάσεις αυτές και να σεβασθεί τις σαφείς σχετικές πρόνοιες του Συντάγματος και την ιστορία και εθνική ταυτότητα του Ελληνικού λαού.»

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τις ανωτέρω παρατηρήσεις επί μίας διαχρονικής πολιτικής που στόχο έχει τον αφελληνισμό της Παιδείας και την παραγωγή άβουλων πολιτών που θα σκύψουν το κεφάλι εμπρός σε αυτά που σχεδιάζονται στα εργαστήρια της παγκοσμιοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epithesh-tou-politistikou-swmateiou-ellhnikh-glwssikh-klhronomia-stous-poli#ixzz4krLvD7F5

Exit mobile version