Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακή υποταγή: Προωθούν την παύση της δίωξης στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για να πάρουν την δόση!

Μνημονιακή υποταγή: Προωθούν την παύση της δίωξης στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για να πάρουν την δόση!

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου Ιωάννης Γιαννίδης κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και 3 μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε αίτηση άσκησης αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και άλλα 3 μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος η συναλλαγή των 28 ακινήτων ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με το ποσό που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να ανέρχεται και σε 2,5 δισ.ευρώ!

Επίσης εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει στο τελευταίο eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 ότι το ίδιο αίτημα για την παύση της δίωξης των “τεχνοκράτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” είχε ζητηθεί και από τους εκπροσώπους των χωρών που ανήκουν, δηλαδή της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σλοβακίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την κομπίνα πώλησης και επαναμίσθωσης (sale & lease back) 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την περίοδο 2011-2014. Όπως είναι αναμενόμενο άλλη μια διαδικασία που ζημίωσε εξαιρετικά το Ελληνικό Δημόσιο ξεκίνησε το 2011 από την κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον Βαγγέλη Βενιζέλο και έληξε τον Οκτώβριο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το σύστημα πώλησης και επαναμίσθωσης υποτίθεται ότι βοηθάει μια επιχείρηση να αποκτήσει κεφάλαιο από την πώληση των ακινήτων της με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί με την ιδιότητα του ενοικιαστή. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η πώληση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου σε θυγατρικές τραπεζών χρησιμοποιήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ώστε να πέσουν κι άλλα χρήματα στη μαύρη τρύπα του χρέους με αρχή τον νόμο 3985/2011. Επιπροσθέτως οι συμβουλευτικές θυγατρικές εταιρίες των εμπλεκόμενων τραπεζών, όπως η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (Εθνική Τράπεζα) και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ (Eurobank), θησαύρισαν κατά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η εξαιρετικά μεγάλη οικονομική ζημία που μεταφέρεται αυτούσια στον Έλληνα φορολογούμενο προκύπτει καθαρά από τους όρους της σύμβασης. Αναλυτικά στους όρους εκτέλεσης  προβλέπεται πως η επαναμίσθωση των κτιρίων από το Δημόσιο θα διαρκέσει για 20 χρόνια με ετήσια μισθώματα ανερχόμενα περίπου στο 1/10 της αξίας των ακινήτων. Με απλά λόγια οι θυγατρικές των τραπεζών θα έχουν κάνει σε 10 χρόνια απόσβεση και στα 20 χρόνια που προβλέπονται στη σύμβαση θα έχουν διπλασιάσει τα λεφτά τους με το υπερκέρδος να έχει προέλθει από τον Έλληνα φορολογούμενο. Οι σκανδαλώδεις όροι δεν τελειώνουν εδώ αφού η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς υποχρέωση σε καταβολή φόρου και με προβλέψεις εξασφάλισης της είσπραξης του ποσού που έχει συμφωνηθεί στην αρχική μισθωτική σύμβαση.

Συμπερασματικά, η υπόθεση δικαιολογημένα μεταφέρθηκε στην δικαιοδοσία της Εισαγγελίας Διαφθοράς λόγω του ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιζήμια για το δημόσιο και εξαιρετικά επικερδής για τις τράπεζες και τους τοκογλύφους. Άρα όλη η οικονομική πράξη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του ταμείου καταλήστευσης του Ελληνικού Δημοσίου μέσω ιδιαίτερα επιζήμιων ιδιωτικοποιήσεων, αποδεδειγμένα απείχε κατά πολύ από την έννοια της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση τραγέλαφος: Με «υπερήφανη διαπραγμάτευση» τους υποχρέωσαν να πληρώσουν ακόμα και τα δικαστικά έξοδα στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuth-aithsh-anaireshs-diwjhs-stelechwn-tou-taiped-gia-apistia-se-baros#ixzz4krMTsZHs

Exit mobile version