Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 

Ο Ταξίαρχος Σταυρουλόπουλος είχε την τύχη και την τιμή να είναι ο διοικητής της δυνάμεως της ΕΛΔΥΚ, η οποία έδωσε μια μάχη σκληρή με πρωτοφανή ηρωισμό εναντίον εικοσαπλάσιων και πλέον τουρκικών δυνάμεων. Και έδωσε την μάχη αυτή τις ημέρες του Αττίλα 2, τότε που το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολιτεύσεως έλεγε το “Η Κύπρος κείται μακράν”, μια φράση που θυμίζει τον εφιάλτη της μάχης των Θερμοπυλών.

Προδομένοι και λησμονημένοι από αυτούς που κρατούσαν την εξουσία στην Αθήνα, ο Ταξίαρχος Σταυρουλόπουλος και οι ηρωϊκοί στρατιώτες του έδωσαν μια μάχη υπέρ πάντων για Πίστη και Πατρίδα. Τι πιο λογικό λοιπόν να απουσιάζουν από την κηδεία του τα πολιτικά εκείνα κόμματα, που υιοθέτησαν και υιοθετούν το “η Κύπρος κείται μακράν”;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΑΡΡΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο αποβιώσας Ταξίαρχος Πεζικού Σταυρουλόπουλος δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Έφηβος πολέμησε με τον Λόχο Δεδούση στις γραμμές του 542 του αγρίως σφαγιασθέντος από τους μπολσεβίκους Συνταγματάρχου Ψάρρου. Στην συνέχεια έλαβε μέρος σαν ανθυπολοχαγός το 1949 στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μακεδονία ενάντια στην κόκκινη ανταρσία.

Ο Αξιωματικός του ΓΕΣ, ο οποίος μετά την νεκρώσιμη ακολουθία διάβασε το βιογραφικό του είπε ότι συμμετείχε στις επιχειρήσεις του 1949, χωρίς να αναφέρει τι επιχειρήσεις ήταν αυτές… Λογικό είναι, τι να πει; Ότι ο Ταξίαρχος είχε πολεμήσει εναντίον αυτών που σήμερα κυβερνούν την χώρα και από τους οποίους εξαρτάται το πόσα αστέρια θα φορέσει στο μέλλον;   Λογικό, λοιπόν, να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κηδεία ενός Στρατιώτη που τους πολέμησε για να μη κάνουν την Ελλάδα σοβιετία! 

 

N. KOP

Exit mobile version